Dacian Cioloș a devenit oficial președintele partidului PLUS

Convenţia Naţională a Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), la care vor participa aproape două mii de delegaţi, are loc sâmbătă, la Bucureşti, urmând a fi alese structurile de conducere ale formaţiunii politice. Fostul premier, care în prezent este doar membru al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, va candida pentru şefia partidului.

Update:Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), la Convenţia Naţională a formaţiunii, cu 99,17% de voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.  S-au înregistrat şi şase abţineri.  Numărul total al delegaţilor care au votat a fost 1.557. 

Dacian Cioloş a fost singurul candidat la şefia partidului. Votul a fost electronic, delegaţii putând să îşi exprime opţiunea de pe telefoane, tablete sau laptopuri. 

Știre inițială

După alegerea structurilor de conducere, PLUS va continua negocierile cu USR pentru o colaborare, primul pas fiind o alianță care să participe cu liste comune la alegerile europarlamentare.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat marţi că formaţiunea pe care o conduce şi Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) vor stabili până la începutul lunii februarie dacă formează o alianţă în vederea participării la alegerile europarlamentare.

“În momentul de faţă există discuţii avansate pentru participarea într-o alianţă la aceste alegeri europarlamentare, respectiv pe o listă comună. Până la finalul acestei luni, poate în primele zile de februarie – pe 2 februarie, de altfel, avem un comitet politic – vom lua o decizie, dacă cele două partide vor merge în alianţă – şi deci vom avea o listă comună – sau dacă va merge fiecare în mod individual. Este o discuţie care a durat un an de zile, este o dezbatere. (…) Ca orice proces de acest tip, depinde de decizia celor două partide. Pentru a avea o decizie a celor două partide, trebuie să aibă loc nişte dezbateri”, a precizat liderul USR.

Sursa foto: adevarul