DACIAN CIOLOS discuta cu FRANS TIMMERMANS despre MIGRATIE, SCHENGEN si MCV

Premierul DACIAN CIOLOS si-a inceput, luni, vizita de doua zile la Bruxelles, unde are programate intalniri cu inalti oficiali europeni, printre care presedintele Comisiei Europene, JEAN CLAUDE-JUNCKER, si presedintele Parlamentului European, MARTIN SCHULZ, informeaza Agerpres.

DACIAN CIOLOS s-a intalnit luni cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene FRANS TIMMERMANS. Potrivit unor surse oficiale, principalele teme de discutie sunt migratia, aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si progresele evidentiate in ultimul raport MCV.

CITESTE SI: CIOLOS DISCUTA LUNI CU JEAN CLAUDE JUNCKER DESPRE MIGRATIE, ADERAREA LA SCHENGEN SI RAPORTUL MCV

Intalnirea cu FRANS TIMMERMANS a inceput cu o intarziere de doua ore, intrucat aeronava de linie a TAROM cu care s-a deplasat prim-ministrul roman la Bruxelles a intarziat.

In cursul zilei de luni, DACIAN CIOLOSva avea un dejun de lucru cu presedintele PPE JOSEPH DAUL, urmat de o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, JEAN CLAUDE JUNCKER. Cei doi oficiali vor sustine declaratii de presa comune.

De asemenea, DACIAN CIOLOSse va intalni cu comisarul european responsabil cu politica de vecinatate si negocierile privind extinderea, JOHANNES HAHN, si cu vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul si resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles, premierul DACIAN CIOLOSva avea o intrevedere cu functionari romani care ocupa functii de conducere in institutii europene.

Sursa foto: adevarul