DACIAN CIOLOS ESTE ACUZAT DE ALDE CA SUSTINE SAMSARII DE DREPTURI LITIGIOASE

Acuzatii grave la adresa premierului DACIAN CIOLOS. ALDE sustine ca premierul Romaniei „cadoriseste samsarii de DREPTURI LITIGIOASE”, informeaza postul B1 TV.

Laura Chiriac, purtatorul de cuvant al ALDE, atrage atentia ca, prin prelungirea termenului pana la care ar fi trebuit incheiata restituirea bunurilor nationalizate din perioada comunista, Executivul nu face decat sa mai acorde RECHINILOR IMOBILIARI  inca un an. Acestia au astfel timp sa intre in posesia unor proprietati la preturi de nimic, pe care sa le vanda apoi la suprapret.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS, INTALNIRE CU ANGELA MERKEL PE 7 IANUARIE 2016

“Le mai da un an la dispozitie, timp in care mai pot specula disperarea proprietarilor, cumparand pe mai nimic drepturi de retrocedare pentru bunuri de sute sau chiar de mii de ori mai valoroase. Executivul a prelungit ieri, prin ordonanta de urgenta, termenul (1 ianuarie 2016) pana la care ar fi trebuit sa fie incheiata restituirea bunurilor nationalizate in perioada regimului comunist. (…) Guvernul nu face decat sa prelungeasca un mecanism al retrocedarilor care, dupa 15 ani, a lasat majoritatea proprietarilor fara niciun raspuns si a imbogatit o clica politica.

Amanarea dreptului legal de a actiona in instanta ii priveaza pe proprietari de unicul instrument pe care l-ar fi avut la dispozitie pentru repararea unui sir imens de nedreptati, care a inceput cu nationalizarea si a continuat cu umilinta suportata de proprietari pentru a-si putea redobandi bunurile”, se arata intr-un comunicat al ALDE.

Reprezentantii Guvernului sustin insa ca de vina pentru aceasta noua prorogare, care dureaza deja de doi ani, sunt autoritatile locale, care nu au terminat de identificat toate terenurile implicate in acest proces.

Sursa foto: realitatea