DACIAN CIOLOS explica de ce i se refuza ROMANIEI accesul la SCHENGEN

Premierul DACIAN CIOLOS a spus, luni, la reuniunea anuala a diplomatiei, ca Romaniei i se refuza accesul la SPATIUL SCHENGEN din motive politice “depasite”, in contextul in care acesta a vorbit despre crizele cu care se confrunta statele europene, informeaza Mediafax.

“Romaniei i se refuza accesul la SPATIUL SCHENGEN pentru motive politice care mi se par total depasite”, a declarat DACIAN CIOLOS, in deschiderea reuniunii diplomatiei. Premierul a vorbit despre contextul european din ultimul an, marcat de migratie, Brexit si amenintarile teroriste, precizand ca, din nefericire, cuvantul criza a devenit o banalitate in discursul european.

CITESTE SI: CIOLOS despre SEMNALUL primit din partea partidelor PRO-RUSE de la CHISINAU

DACIAN CIOLOS a spus ca raspunsul dat de liderii europeni in problema migratiei a fost unul deficitar, iar faptul ca nu au fost gasite cele mai bune solutii a dus la pierderea unei parti a coeziunii la nivel european, ceea ce a influentat intr-o masura si Brexit-ul.

DACIAN CIOLOS a invocat amenintarile teroriste cu care s-a confruntat UE in ultima perioada, spunand ca reactiile au fost greoaie in luarea unor masuri de combatere a acestui nou tip de amenintare.

Sursa foto: realitatea