DACIAN CIOLOS: Institutiile de invatamant trebuie sa respecte masurile de debirocratizare

Premierul DACIAN CIOLOS a anuntat, marti seara, ca in institutiile de invatamant nu se vor mai solicita copii legalizate, dupa ce ministrul Educatiei a aprobat un ordin in acest sens.

“Prin initiativa de azi a Ministerului Educatiei subliniem o data in plus acest aspect: institutiile de invatamant trebuie si ele sa respecte masurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul dupa documente”, a scris pe pagina sa de Facebook DACIAN CIOLOS.

CITESTE SI: CIOLOS: GUVERNUL VA DISCUTA IN SEDINTA DE MARTI UN PACHET DE MASURI PRIVIND DEBIROCRATIZAREA

DACIAN CIOLOS a precizat ca mai sunt multe de clarificat in privinta debirocratizarii, dar ca Guvernul si ministerele lucreaza constant pe acest pachet de masuri. “Drumul catre debirocratizare nu este simplu si trebuie parcurs in mod hotarat, cu pasii cei mai potriviti”, a continuat el. Reamintim ca prin Ordonanta de urgenta nr. 41/2016, Guvernul Romaniei a adoptat mai multe masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale.

Potrivit acestui act normativ, fiecare institutie publica si organ de specialitate al administratiei publice centrale este obligat sa elimine cerinta de depunere a copiilor legalizate dupa documente la furnizarea serviciilor publice, inlocuindu-le cu certificarea conformitatii cu originalul de catre functionarul competent.

Sursa foto: jurnalul