DACIAN CIOLOS si-a prezentat ECHIPA MINISTERIALA: Am urmarit sa am oameni cu EXPERIENTA BOGATA, dar si TINERI cu o PREGATIRE SOLIDA. UPDATE

PREMIERUL DESEMNAT DACIAN CIOLOS ar putea anunta duminica LISTA MINISTRILOR care vor face parte din NOUL GUVERN. Ciolos a declarat, pentru Mediafax, ca, cel mai probabil duminica dupa-amiaza, va anunta COMPONENTA NOULUI CABINET. Ciolos a adaugat ca actuala SITUATIE POLITICA DIN ROMANIA si implicit formarea si programul noului guvern au fost subiectele discutiilor de sambata cu presedintii COMISIEI si CONSILIULUI EUROPEAN.

UPDATE 14.15 Declaratia PREMIERULUI DESEMNAT, DACIAN CIOLOS:

“Sunt in masura sa va prezint astazi lista membrilor guvernului pe care o sa ii propun Parlamentului. Am urmarit sa aleg oameni cu COMPETENTA, cu EXPERIENTA pe domeniul pe care i-am ales. Oameni care vin din sectorul privat romanesc sau romani care vin din Europa. M-am orientat spre oameni cu idei, care au si experienta de management.

Am urmarit sa am si un ECHILIBRU DE GEN. O treime din membri propusi sunt FEMEI. 

Am urmarit sa am oameni cu experienta BOGATA dar si TINERI CU O PREGATIRE PROFESIONALA SOLIDA. Cu acesti oameni voi merge maine in Parlament.

COSTIN GRIGORE BORC – vicepremier si MINISTRU AL ECONOMIEI. Inginer, absolvent al Politehnicii din Bucuresti si cu o EXPERIENTA FOARTE MARE. 

VASILE DANCU – vicepremier si MINISTRU AL DEZVOLTARII REGIONALE sociolog, profesor la Universitatea Babes-Bolyai, cu experienta de peste 25 de ani

LAZAR COMANESCU – MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE, cu o experienta bogata in DIPLOMATIE, prezent CONSILIER PREZIDENTIAL (Prezentare Aici)

MIHNEA ION MOTOC – pentru MINISTERUL APARARII NATIONALE. Diplomat de cariera, in prezent AMBASADOR LA LONDRA. Fost ambasador al Romaniei la ONU si la UE. (fisa biografica aici)

PETRE TOBA – MINISTRUL AFACERILOR INTERNE, in prezent INSPECTOR GENERAL AL POLITIEI ROMANE

ANCA DRAGU PALIU – MINISTERUL FINANTELOR. In prezent lucreaza la COMISIA EUROPEANA. A lucrat la FMI. 

CRISTINA GUSETH – MINISTERUL JUSTITIEI. In prezent lucreaza la FREEDOM HOUSE ROMANIA. A promovat multe proiecte pentru promovarea liberei exprimare si statul de drept. (Prezentare Aici)

MARIAN COSTESCU – MINISTERUL TRANSPORTURILOR. Manager executiv la Compania Nationala de Cai Ferate. (Prezentare aici)

ADRIAN CURAJ – MINISTERUL EDUCATIEI. Experienta bogata in managementul si proiectelor de reforma in INVATAMANT si CERCETARE. A lucrat la UNESCO si COMISIA EUROPEANA (Prezentare Aici)

CLAUDA ANA MOARCAS – MINISTRUL MUNCII. Experienta de peste 25 de ani (Prezentare aici)

ANDREI BACIU – MINISTERUL SANATATII. Tanar medic chirurg, atat cu practica chirurgiei, in Romania si strainatate, dar si cu studii in MANANGEMENTUL SPITALICESC. (Detalii Aici)

ACHIM IRIMESCU – MINISTERUL AGRICULTURII. Reprezentatul Romaniei la Sectorul Agricol la UE. A fost Secretar de Stat al Romaniei. (Fisa Biografica aici)

VICTOR VLAD GRIGORESCU – MINISTERUL ENERGIEI. Cunoaste bine sectorul. Membru CA la Electrica SA.(Prezentare Aici)

LAURA CARMEN RADUCU – MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE. A lucrat la REGIO. In momentul de fata lucreaza la BERD.

CRISTIANA PALMER – MINISTERUL MEDIULUI. Experienta in COMISIA EUROPEANA. 

MARIUS BOSTAN – MINISTERUL TELECOMUNITATIILOR. Membru in CA Romtelecom. 

VLAD ALEXANDRESCU – MINISTERUL CULTURII. Profesor la LITERE, la Universitatea din Bucuresti. Fost ambasador la Luxemburg.

ELISABETA LIPA – MINISTERUL SPORTULUI. Multipla campioana olimpica, dar si cu experienta manageriala la clubul DINAMO, dar si la COSR.

VIOLETA ALEXANDRU – MINISTERUL DE DIALOG SOCIAL si CONSULTARI PUBLICE – director al ONG-ului IPP

IOAN DRAGOS TUDORACHE – SEFUL CANCELARIEI PREMIERULUI. Jurist de profesie, mare experienta de manager, a lucrat pentru ONU in Kosovo, acum la COMISIA EUROPEANA.

DAN STOENESCU – MINISTRU DELEGAT PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI. Este un tanar diplomat, acum la Ambasada Romaniei din Spania

CIPRIAN BUCUR – MINISTRU delegat pentru DIALOGUL CU PARLAMENTUL. Sef de serviciu la Comisia Juridica. 

UPDATE 12.30 PREMIERUL DESEMNAT DACIAN CIOLOS va participa dupa ce isi va prezenta ECHIPA MINISTERIALA la sedinta CEXN de la PSD. 

UPDATE 11.25 PREMIERUL DESEMNAT DACIAN CIOLOS isi va anunta ECHIPA DE MINISTRI astazi la ora 14.00, potrivit unui comunicat al Guvernului. Potrivit calendarului anuntat anterior, luni si marti ar urma AUDIERILE MINISTRILOR PROPUSI in comisiile de specialitate din Parlament, apoi votul de investitura in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

CITESTE SI: Propunerea lui DACIAN CIOLOS pentru MINISTERUL ENERGIEI

Premierul desemnat s-a intalnit sambata cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in timpul unei escale pe care inaltii oficiali europeni au facut-o la Bucuresti: “A fost, in primul rand, o intalnire amicala, pentru ca au fost cei doi presedinti pe care ii cunosc de mai de mult, dar am profitat si am discutat si despre situatia politica din Romania, despre constituirea noului guvern si mai ales despre programul de guvernare, in contextul in care, in perioada urmatoare, o sa avem unele negocieri cu Comisia Europeana si legate de buget, si am avut deja o prima discutie cu presedintele Juncker pe acest subiect”, a declarat Dacian Ciolos.

Intrebat daca Juncker si Tusk au facut o escala anume pentru aceasta intrevedere, in drum spre summit-ul G20 din Turcia, Ciolos a spus ca a fost anuntat vineri de prezenta liderilor europeni: “Eu am fost anuntat ieri (vineri – n.r.) ca, in drum spre Antalya, vor face o escala si sigur ca m-am bucurat sa pot sa am aceasta discutie direct cu dansii, inainte de o eventuala deplasare a mea la Bruxelles”, a precizat premierul desemnat.

CITESTE SI: REACTIA LUI DACIAN CIOLOS, DUPA INTALNIREA DE TAINA CU JUNCKER SI DONALD TUSK

Copresedintele PNL Bucuresti Teodor Atanasiu declara sambata ca liderii liberali vor avea duminica o intalnire cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, care isi va prezenta echipa de guvernare. “Domnul Ciolos are o intalnire cu toate partidele parlamentare pentru a-si prezenta echipa, am inteles ca in ziua de maine. Si PNL are o intalnire maine cu domnul Ciolos”, a afirmat Atanasiu, sambata, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Duminica, Partidul Social Democrat va face bilantul guvernarii Ponta, care va fi prezentat dupa sedinta Comitetului Executiv National al formatiunii. CExN al PSD se va reuni duminica, de la ora 14:00, la Camera Deputatilor.

Sursa foto: facebook Dacian Ciolos