DACIAN CIOLOS nu mai stie pe cine vrea la JUSTITIE. O noua PROPUNERE. UPDATE

Premierul desemnat DACIAN CIOLOS are mari batai de cap cand vine vorba de propunerea de la ministerul Justitiei. In urma cu aproximativ o ora MIHAI SELEGEAN era dat ca sigur inlocuitor al CRISTINEI GUSETH insa, in urma cu numai cateva minute surse din Parlament au dezvaluit faptul ca propunerea va fi, de fapt, RALUCA PRUNA, expert al Comisiei Europene.

UPDATE 10.20: RALUCA PRUNA va fi audiata la Comisiile Juridice incepand cu ora 11.00.

RALUCA PRUNA este licentiata in Drept si Filosofie si are un master in Stiinte Politice, impreuna cu diferite alte burse la doua universitati din Budapesta. RALUCA PRUNA este coordonator de programe pentru justitie si afaceri internationale la Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti. 

RALUCA PRUNA a obtinut mai multe burse TEMPUS, Open Society Institute, USAID, Institut for Human Studies (1990-1998).

RALUCA PRUNA a fost membru fondator si director al Asociatiei Romane pentru Transparenta, in prezent, Transperancy International Romania (1999-2003).

RALUCA PRUNA a activat ca avocat, dar si in consultanta juridica (sept. 1996 — sept. 2000).

In cadrul Comisiei Europene, RALUCA PRUNA a fost consilier in cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, la Justitie si Afaceri interne, subcapitolul Anticoruptie (sept. 2000 — dec. 2004) si consilier si manager de programe in cadrul Directiei Generale Justitie, Libertate si Securitate a Comisiei Europene, sectia Solidaritate financiara pentru Imigratie, azil si frontiere (incepand cu iunie 2007).

RALUCA PRUNA a detinut postul de jurist lingvist la serviciul juridic al Consiliul Uniunii Europene (ian. 2005 — mai 2007) si a fost consultant extern pe probleme anticoruptie la Banca Mondiala (mai 2000 — sept. 2000).

RALUCA PRUNA a fost colaborator extern pe proiecte finantate de Guvernul britanic (traficul de fiinte umane — 2005; managementul instantelor — 2007) la Asociatia Alternative Sociale din Iasi.

RALUCA PRUNA este jurist lingvist in cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

RALUCA PRUNA este membru a numeroase organizatii si asociatii juridice din Romania: membru fondator al Societatii pentru Justitie (aug. 2005 — mart. 2006); membru de onoare al Asociatiei magistratilor din Romania (din iun. 2005); membru fondator al Asociatiei romane pentru filosofie analitica (din oct. 1995); membru al Societatii Romane pentru dialog si reflectie filosofica (din oct. 2005).

Unele surse politice spun ca MIHAI SELEGEAN ar fi refuzat oferta sau ca ar fi existat nereguli in CV-ul sau.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul