DACIAN CIOLOS nu va ABROGA Hotararea de Guvern privind ALEGERILE LOCALE

Premierul DACIAN CIOLOS a anuntat marti ca nu va abroga Hotararile de Guvern referitoare alegerile locale, informeaza Agerpres. 

“De ce sa le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorala Permanenta, care este in subordinea Parlamentului si care AEP le-a propus respectand intru totul legea organizarii acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele”, a declarat DACIAN CIOLOS.

Seful guvernului a spus ca nu vrea sa intre in jocurile politic ale partidelor si ca stabilirea cat mai rapida a datei alegerilor a fost una dintre cererile reprezentantilor formatiunilor politice. 

CITESTE SI: PSD SOLICITA SCHIMBAREA DATEI ALEGERILOR LOCALE. DRAGNEA AMENINTA GUVERNUL. UPDATE

”Nu vreau sa intru in jocurile politice ale partidelor. Pot sa le inteleg ca fac aceste jocuri pentru ca se pregatesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anuntat ca nu ma prezint la alegeri. Eu vreau ca ele sa fie organizate cat mai bine. (…) Din discutiile informale pe care le-am avut cu partidele legate si de data alegerilor au fost si solicitari – «haideti, anuntati data alegerilor cat mai devreme, ca sa stie lumea sa se poata pregati». Asta am facut”, a mai spus premierul.

Declaratia sefului Guvernului vine dupa ce liderul PSD, LIVIU DRAGNEA, a solicitat anularea Hotararii de Guvern prin care s-a stabilt ca scrutinul sa se desfasoare pe 5 iunie.