DACIAN CIOLOS, prima reactie oficiala legata de SCANDALUL DEZINFECTANTILOR

Premierul DACIAN CIOLOS a dat asigurari, vineri dimineata, ca nu va ascunde opiniei publice nicio informatie adusa la lumina de anchetele privind SCANDALUL DEZINFECTANTILOR si ca va lua masuri urgente, insa a dat de inteles ca nu intentioneaza sa il schimbe pe ministrul Sanatatii, PATRICIU ACHIMAS CADARIU.

Declaratiile vin pe fondul indoielilor exprimate public de mai multi jurnalisti, medici si formatori de opinie cu privire la seriozitatea si bunele intentii ale celor care ancheteaza situatia din spitale dupa ce presa a dezvaluit numeroase nereguli. De asemenea, pentru vineri seara sunt anuntate mai multe proteste fata de modul in care Ministerul Sanatatii deruleaza ancheta in cazul dezinfectantilor diluati.

CITESTE SI: SCANDALUL DEZINFECTANTILOR: MINISTRUL SANATATII SCAPA DE DEMITERE DAR SE ALEGE CU UN SUPRACONTROL

Premierul DACIAN CIOLOS a sustinut ca a analizat situatia si ca problemele care au iesit la iveala “vin din spate”, din ultimii ani, in care au fost schimbati “cel putin 10 ministri ai Sanatatii”. “Nu ai cum sa faci fata (…) Ma intereseza sa clarificam lucrurile legate de dezinfectanti, respectand legislatia, care nu ma multumeste. De multe ori nu ne lasa sa ducem pana la capat masurile”, a declarat premierul.

In context, DACIAN CIOLOS a anuntat ca se vor face “rapid” cateva schimbari de legislatie, in special cu privire la “responsabilizarea managerilor” de spitale. “Am cerut masuri pe termen scurt, am trimis si Corpul meu de control pentru a putea clarifica lucrurile cat mai repede. Sa folosim urmatoarele 6 luni pentru masuri structurale (…) Vreau sa ii asigur pe toti ca nu o sa ascund nimic, ca nu o sa neglijez nimic, ca nu privesc cu superficialitate problemele.

CITESTE SI: VASILE DINCU IL APARA PE MINISTRUL SANATATII, PATRICIU ACHIMAS CADARIU

Am intentia ca de saptamana viitoare sa formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, din sistem sau de afara (…) Nu cred ca schimbari de oameni pot sa rezolve probleme sistemice. Acum ma intereseaza sa gasim solutii la probleme”, a declarat premierul DACIAN CIOLOS.

Sursa foto: jurnalul