DACIAN CIOLOS: Romania este capabila sa isi asume, fara sa fie monitorizata din exterior, lupta anticoruptie

Premierul DACIAN CIOLOS i-a transmis miercuri omologului sau olandez MARK RUTTE ca societatea romaneasca este capabila sa isi asume “fara sa fie monitorizata din exterior” lupta impotriva coruptiei si independenta justitiei.

“Am avut astazi timp, cu ocazia acestui pranz, sa intram in detalii legate de situatia politica din Romania, de stabilitatea economica pe care o avem, de maturizarea societatii romanesti care este capabila sa isi asume, ea singura, fara sa fie monitorizata din exterior, anumite responsabilitati, inclusiv in privinta luptei impotriva coruptiei si a independentei justitiei. Societatea romaneasca a demonstrat deja asta in ultima perioada si acest gen de argumente sunt importante si in pozitia pe care partenerii nostri europeni o vor lua, inclusiv vizavi de acest gen de decizii politice (integrarea in Spatiul Schengen – n. red.) “, a afirmat DACIAN CIOLOS  intr-o conferinta de presa comuna cu MARK RUTTE.

CITESTE SI: CIOLOS, INTALNIRE CU DONALD TUSK. PREMIERUL I-A DAT CADOU PRESEDINTELUI CE O CARICATURA

Premierul roman DACIAN CIOLOS a precizat, legat de perceptia Olandei in ceea ce priveste progresul Romaniei pe MCV si pe Schengen, ca este extrem de important dialogul la nivel inalt intre cele doua state pentru a da ocazia autoritatilor romane sa explice mai bine realitatile din Romania

“Cred ca acest gen de dialog care nu a avut loc de multi ani de zile la nivel inalt, la nivel de prim-ministru, este important pentru ca ne permite si noua sa explicam care sunt realitatile din Romania. De multe ori, decizii la Bruxelles sau in unele state membre se bazeaza pe analize care sunt mai superficiale si care nu sunt bazate totdeauna pe o cunoastere profunda a realitatilor”, a spus DACIAN CIOLOS.

La randul sau, premierul MARK RUTTE a aratat ca prin raportul MCV din luna ianuarie Comisia Europeana “a constatat ca s-au facut pasi importanti” in reforma justitiei si in lupta impotriva coruptiei.

Sursa foto: realitatea