DACIAN CIOLOS: UE dispune de INSTRUMENTE pentru SPRIJINIREA producatorilor dupa interdictiile Rusiei

Politica Agricola Comuna (PAC) dispune de INSTRUMENTE “noi si modern”, inclusiv rezerva de criza, pentru a-si SPRIJINI producatorii, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultura, DACIAN CIOLOS, dupa ce Rusia a impus restrictii la importul de produse alimentare din UE.

“Inteleg preocuparile exprimate de sectorul agricol din Uniunea Europeana. Doresc sa subliniez faptul ca Politica Agricola Comuna dispune de INSTRUMENTE noi si moderne pentru a-si SPRIJINI producatorii, de indata ce va fi necesar, inclusiv prin rezerva de criza, care poate fi deja mobilizata”, a precizat DACIAN CIOLOS.

Citeste si: ROMANIA, printre tarile CEL MAI PUTIN AFECTATE de SANCTIUNILE Rusiei

Comisarul este increzator in capacitatea sectorului agricol european “de a se reorienta rapid catre noi piete si oportunitati”, dar considera ca acesta trebuie sprijinit pentru ca “aceasta tranzitie sa se intample cat mai usor”.

DACIAN CIOLOS a afirmat ca a discutat cu ministrii Agriculturii din intreaga Europa, in special cu ministrul italian de resort, a carui tara asigura Presedintia Consiliului UE, si a cerut Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene sa creeze un grup de lucru care sa analizeze “impactul potential in fiecare sector si sa evalueze cum putem furniza in mod eficient un sprijin semnificativ, daca si unde va fi nevoie”.

Citeste si: MAE a dezvaluit care este SCOPUL SANCTIUNILOR UE impotriva RUSIEI

Totodata, comisarul Ciolos informeaza ca va trimite, vineri, o invitatie catre reprezentanti ai statelor membre, experti in probleme de piata agricola comunitara, pentru a participa la o reuniune pe acest subiect, pe 14 august.

Sursa foto: mariandumitru.com