Daciana Sarbu: Atitudinea britanicilor fata de romani este xenofoba si generata de interese politice

Europarlamentarul PSD, Daciana Sarbu, a catalogat drept xenofoba si incurajatoare de ura atitudinea britanicilor fata de romanii care muncesc in Marea Britanie, pe care o pune pe seama intereselor politice.

“Este cazul sa se opreasca acest asalt media in primul rand pentru ca, din pacate, prin media se transmit aceste mesaje xenofobe si care incurajeaza ura, pana la urma, ca romanii muncesc deja in Marea Britanie si ca oricum s-au facut sondaje si la nivelul tarii si acolo si nu e Marea Britanie tara in care isi doresc toti sa ajunga sa munceasca”, a spus Daciana Sarbu, la Ploiesti.

Totodata, europarlamentarul roman a mai spus ca indiferent de actiunile politicienilor romani, interesele politicienilor britanici sunt evidente, care se folosesc aceasta tema in campania electorala.

“Europarlamentarii PSD au avut nenumarate iesiri pe aceasta tema, am trimis scrisori catre Guvernul britanic si, din cate stiu, mai urmeaza din ianuarie actiuni cu europarlamentarii britanici in Marea Britanie. Sigur ca e o chestiune de campanie electorala. Indiferent cat am face noi, pana la urma interesele lor politice sunt evidente”, a spus Daciana Sarbu.

Europarlamentarii Daciana Sarbu, Corina Cretu si Claudiu Ciprian Tanasescu au participat sambata la Ploiesti la evenimentul de lansare a campaniei sociale ‘Te iubeste mama’ care este dedicata copiilor ce raman singuri deoarece parintii lor pleaca la munca in strainatate.

Foto: Cotidianul