DADAEV, principalul SUSPECT in asasinatul lui NEMTOV, dezvaluiri in fata judecatorilor

DADAEV, principalul SUSPECT in asasinatul lui NEMTOV, dezvaluiri in fata judecatorilor

Suspectul principal in cazul asasinatului lui BORIS NEMTOV, proeminent lider al opozitiei ruse, a dezvaluit ca a fost rapit si tinut timp de doua zile intr-un loc necunoscut.

Vorbind in instanta, Zaur Dadaev Asta a spus, pe 5 martie, el a fost capturat de catre persoane neidentificate si dus intr-un loc pe care nu il cunoastea, fara a i sa da nicio explicatie, relateaza Business Insider. 

Pe 5 martie am fost rapit de persoane necunoscute. Nu stiu unde am fost, in ce loc am fost tinut. Pe 7 martie am aflat de comisia de ancheta guvernamentala si mi s-a transmis ca sunt retinut. Pana in acel moment, mi s-a ordonat ce sa spun in fata autoritatilor“, a declarat Dadaev.

Fostul politist Dadaev a fost arestat in Ingusetia, o republica mica in tulburea regiune a Caucazul de Nord, la o saptamana dupa uciderea lui Nemtov. Dadaev a fost transportat 1.700 de kilometri, pana in capitala rusa. El neaga orice implicare in uciderea lui Nemtov si sustine ca are un alibi pentru a dovedi ca nu era la locul crimei.

CITESTE SI: Zaur Zadaev spune ca l-a ucis pe Boris Nemtov din cauza unor “comentarii negative despre musulmanii din Rusia”

Cazul este intortocheat. Cunoscutul lider al opozitiei ruse, Boris Nemtov, se plimba cu iubita sa pe un pod la cateva sute de metri de zidul Kremlinului, cand a fost asasinat. Dadaev si Anzor Gubashev ar fi marturisit initial ca au comis crima.

Cu toate acestea, Dadaes si-a retractat ulterior declaratiile. A spus ca marturisirea i-a fost luata sub tortura, lucru confirmat de ranile de pe trupul sau.

Dadaev a sustinut ca a fost batut in timpul detentiei si a avut o punga peste cap.

CITESTE SI: VIDEO cu momentul in care este ASASINAT BORIS NEMTOV