DAMBOVITA: Avocata ARESTATA PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA

O avocata din BAROUL DAMBOVITA a fost ARESTATA PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA, in forma continuata, ea fiind acuzata ca a pretins si primit bani pentru a determina un judecator de la Tribunalul Dambovita sa pronunte o anumita solutie intr-un dosar.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a admis propunerea DNA Ploiesti si a dispus ARESTAREA PREVENTIVA a inculpatei ELENA CRINA IONITA, avocat in BAROUL DAMBOVITA, pentru o perioada de 15 zile, decizia nefiind definitiva.

CITESTE SI: DOSAR COLECTIV: SEFUL POLITIEI LOCALE SECTOR 4, ADRIAN IONESCU, ADUS LA AUDIERI LA POLITIA CAPITALEI

ELENA CRINA IONITA a fost retinuta de procurorii DNA Ploiesti sub acuzatia de TRAFIC de INFLUENTA, in forma continuata. Potrivit unui comunicat de vineri al DNA, in mai si septembrie 2014, ELENA CRINA IONITA, in calitate de avocat, a pretins si primit de la un martor denuntator, in doua randuri, cate 2.500 euro, iar la data de 11 noiembrie 2015 a mai pretins de la aceeasi persoana, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

“In schimbul acestor sume de bani, inculpata a lasat sa se creada ca are influenta si a promis ca va determina un magistrat — judecator din cadrul Tribunalului Dambovita sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar care-l privea in mod direct pe martorul denuntator”, sustin procurorii. In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: jurnalul