DAMBOVITA: Record de vizitatori la PESTERA IALOMITEI

Peste 13.000 de persoane au vizitat PESTERA IALOMITEI de la inaugurarea acesteia, in 25 iulie si pana in prezent, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Adrian Tutuianu.

”Vreau sa va anunt ca rezultatele sunt SPECTACULOASE (…). Din data de 26 iulie pana in data de 3 august am avut 11.469 de vizitatori, am incasat 84.740 de lei. In data de 25 iulie, ziua inaugurarii, intrarea a fost gratuita, au venit 1.784 de vizitatori. Cred ca este cea mai mare incasare pe care o are CJ ca venit propriu de la un obiectiv turistic. Sper sa continuam parcursul acesta bun”, a precizat Tutuianu.

Pestera Ialomitei din MASIVUL BUCEGI a fost inaugurata pe 25 iulie 2015, dupa reabilitarea cu fonduri europene de 6,4 milioane de lei.

Pestera are o lungime de circa 1.100 de metri, dintre care 450 sunt accesibili si amenajati pentru vizitare. Intrarea pesterii este orientata spre est, iar gura acesteia, sub forma de semielipsa, are o inaltime de 20 metri si o latime de 16 metri.

CITESTE SI: VACANTELE “PE NEVAZUTE”, lansate in premiera in ROMANIA

Temperatura in pestera oscileaza intre 4 si 6 grade Celsius. Umiditatea este destul de mare, intre 85 si 100%.

Fondurile necesare reabilitarii au fost accesate de Consiliul Judetean Dambovita prin programul Operational Regional 2007-2013. Valoarea proiectului a fost de 6,4 milioane de lei, din care nerambursabili — 4,6 milioane de lei.

In cadrul proiectului a fost modernizata aleea de acces la pestera, caile de acces in interior, au fost refacute instalatiile electrice si a fost amenajat un punct de informare turistica. La intrarea in pestera a fost instalata o scena pentru oficierea de slujbe sau pentru sustinerea unor concerte.

Pestera Ialomitei este deschisa de marti pana duminica, intre orele 9:00 — 18:00, iar TAXA DE INTRARE este 10 lei pentru adulti, 5 lei pentru copii.

Sursa foto: cautalafix