Dan Adamescu a fost ELIBERAT din arest preventiv si plasat in AREST LA DOMICILIU

Omul de afaceri DAN ADAMESCU a fost ELIBERAT sambata dimineata din arest preventiv si plasat in AREST LA DOMICILIU. Decizia a fost luata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorii Curtii Supreme au decis definitiv ca omul de afaceri va fi cercetat in continuare in AREST LA DOMICILIU, dupa aproape trei luni in spatele gratiilor, potrivit Ziare.com, care citeaza Digi 24.

Citeste si: DAN ADAMESCU RAMANE IN AREST PREVENTIV. VEZI DECIZIA ICCJ

ADAMESCU a fost arestat preventiv, pe 6 iunie, intr-un dosar in care este acuzat de doua infractiuni de luare de mita.

Omul de afaceri este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca ar fi mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti, respectiv Ion Stanciu si Elena Roventa. Acestia, alaturi de Mircea Moldovan si Ciprian Viziru, au fost suspendati din magistratura dupa ce instanta a decis sa ramana in AREST PREVENTIV.

Cel care intermedia mita era George Dumitru, avocatul lui ADAMESCU, care s-a sinucis, insa, pe 20 mai, arancandu-se in fata metroului.

Citeste si: MOTIVAREA INSTANTEI: ADAMESCU AR FI INCERCAT SA CUMPERE TACEREA MARTORILOR

 DAN ADAMESCU a dat mita 20.000 de euro pentru ca judecatorii sa solutioneze favorabil dosarele de insolventa in cazul a doua firme detinute de acesta.

Printre firmele omului de afaceri se numara compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.