DAN ADAMESCU A MURIT! OMUL de AFACERI avea 68 de ANI

DAN ADAMESCU a MURIT in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani, a anuntat, la postul Romania TV, Adriana Constantinescu, nora omului de afaceri. DAN ADAMESCU se afla internat intr-un spital privat din Capitala de mai bine de doua luni. In ultima vreme, starea sa se agravase, DAN ADAMESCU fiind mutat la terapie intensiva si intubat.

La sfarsitul anului trecut, Adriana Constantinescu anunta ca DAN ADAMESCU a intrat in septicemie, iar doctorii i-au administrat antibiotice, insa organismul nu a mai raspuns la tratament.  DAN ADAMESCU detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care includea ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti. “Se afla intubat, la sectia de Terapie Intensiva a unui spital privat. Din informatiile noastre, acesta ar fi contractat un microb din penitenciar care i-ar fi agravat starea medicala, asta dupa ce i s-au descoperit alte 15-16 afectiuni”, a explicat reprezentantul legal al celui care pana nu demult figura in topul celor mai bogati romani, potrivit EVZ.

DAN ADAMESCU a fost internat sub paza, la sfarsitul anului trecut, intr-un spital civil, a declarat sambata pentru News.ro Cristian Micu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Jilava, unde executa pedeapsa, in regim semideschis, omul de afaceri condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare pentru mituirea unor judecatori.

Potrivit unor surse medicale, DAN ADAMESCU a fost internat pentru investigatii in vederea unei operatii la genunchi, in urma careia ar urma sa i se monteze o proteza. DAN ADAMESCU folosea de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar in timpul judecarii dosarului sau a mers de mai multe ori la o clinica de ortopedie.

DAN ADAMESCU  executa, din 27 mai, pedeapsa de patru ani si patru luni primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale.  Procurorii DNA l-au mai trimis in judecata si in decembrie 20016, sub control judiciar, pe omul de afaceri DAN ADAMESCU, presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA la data faptelor, in dosarul privind prejudicierea societatii cu aproximativ 800 milioane lei.

Sursa foro: realitatea