DAN ADAMESCU, arestat preventiv pentru 29 de zile. Omul de afaceri a ajuns in arestul Politiei Capitalei – UPDATE

DAN ADAMESCU

UPDATE ora 16.12: DAN ADAMESCU a ajuns in arestul Politiei Capitalei.

UPDATE ora 15.45: Politia a ajuns in urma cu putin timp acasa la Dan Adamescu cu mandatul de aducere, iar in scurt timp el urmeaza sa fie ridicat de oamenii legii si dus in arestul Capitalei, dupa ce Curtea de Apel a decis astazi sa-l aresteze pentru dare de mita. Decizia nu este definitiva, insa este executorie. De precizat ca Dan Adamescu a fost dus acasa dupa decizia Curtii de Apel, pentru ca nu era redactat actul de arestare preventiva. 

UPDATE ora 14.31: DAN ADAMESCU a iesit din sediul Curtii de Apel si va fi dus in arestul Capitalei.

UPDATE ora 14.09: DAN ADAMESCU a fost arestat preventiv pentru 29 de zile si urmeaza a fi dus in arestul Politiei Capitalei. Conform procedurii, DAN ADAMESCU fie se poate prezenta singur, fie merge la domiciliul sau si asteapta sa fie ridicat de catre oamenii legii sa fie dus in arestul Politiei. Decizia data astazi nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Omul de afaceri DAN ADAMESCU ar putea iesi din inchisoare, dupa ce ordonanta de retinere a expirat la ora 13.30. ADAMESCU asteapta decizia instantei pe holul Curtii de Apel Bucuresti. Sedinta se judeca in continuare si inca nu s-a luat o decizie privind arestarea sau lasarea lui in libertate.

DAN ADAMESCU este cercetat sub acuzatia de dare de mita. El ar fi dat 20.000 euro la doi judecatori pentru a-i solutiona mai multe dosare aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti prin care se cerea insolventa unor firme la care el era actionar. 

CITESTE SI: DAN ADAMESCU, A FOST RETINUT, dupa ce a fost adus cu duba de procurorii DNA la audieri

Omul de afaceri DAN ADAMESCU a fost retinut, joi dupa-amiaza, dupa ce in urma cu cateva ore a fost adus cu trupele speciale la sediul DNA pentru a da explicatii privind doua infractiuni de dare de mita. El a fost ridicat cu mandat din locuinta personala.

DAN ADAMESCU este acuzat ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa.

Potrivit procurorilor, DAN ADAMESCU ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

“In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan”, au aratat procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Citeste si: DAN ADAMESCU este URMARIT PENAL pentru DARE de MITA

DAN ADAMESCU detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, sunt arestati preventiv.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii. 

Citeste si: PERCHEZITII acasa la DAN ADAMESCU si la mai multe societati comerciale 

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intârzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe lânga judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Foto: economica.net