DAN ADAMESCU, audiat la DNA. MEGA SECHESTRU pe AVERE: 857 de milioane !

DAN ADAMESCU

Omul de afaceri DAN ADAMESCU s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acolo unde a fost audiat de procurori care l-au informat si impunerea unui nou SECHESTRU ASIGURATOR pe avere, suma fiind una uriasa: 857 de milioane de lei.

La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au instituit masura sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a

– 435.759.255 de actiuni,
– 20.406 parti sociale,

pe care inculpatul ADAMESCU DAN GRIGORE, om de afaceri, le detine la diferite societati comerciale.

CITESTE SI: DNA SOLICITA ARESTAREA IN LIPSA A FIULUI LUI DAN ADAMESCU, BOGDAN ALEXANDER

Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpat a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni).

Pe 17 martie, procurorii anticoruptie au incuviintat cererea lui DAN ADAMESCU de constituire a cautiunii in limita sumei 40 de milioane de lei prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare.

Garantiile constau intr-un imobil compus din teren de 14.065 de metri patrati si doua corpuri de cladire de 5.197 si, respectiv, 4.931 de metri patrati situate in municipiul Bucuresti, precum si asupra mai multor bunuri mobile constand in echipamente tehnologice tipografice, in valoare totala de peste 12 milioane de euro.

Procurorii anticoruptie au dispus, pe 7 martie, luarea masurii controlului judiciar pe cautiune pentru 60 de zile fata de omul de afaceri Dan Adamescu, presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cautiunea fiind stabilita la 40 de milioane de lei.

Adamescu este cercetat pentru abuz in serviciu in forma calificata, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni), potrivit DNA.

“Inculpatul Adamescu Dan Grigore va depune o cautiune in valoare de 40 de milioane de lei, care va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumelor respective, in favoarea (…) DNA. Cautiunea se va depune in termen de 10 zile”, a anuntat DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, faptele pentru care Adamescu este urmarit penal au fost comise in perioada 2011 – 2013.

“Inculpatul (…) a administrat in mod defectuos societatea ASTRA, in scopul obtinerii unor avantaje personale sau in favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasa a constat in utilizarea unor practici/ metode ilegale pentru a cosmetiza situatia financiara a societatii ASTRA, masuri de natura sa acopere activitatea infractionala, dar care, in subsidiar, au determinat si alterarea grava a mecanismelor de functionare a pietei interne a asigurarilor”, sustine DNA.

Activitatea infractionala s-ar fi desfasurat si in contextul unei presupuse complicitati a unor functionari cu functii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, care s-a transformat din aprilie 2013 in Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Sursa foto: jurnalul