DAN ADAMESCU, CONDAMNAT la INCHISOARE. Miliardarul a fost dus la Penitenciarul RAHOVA. UPDATE

Omul de afaceri DAN ADAMESCU a fost condamnat definitiv, vineri,  la patru ani si patru luni de INCHISOARE cu EXECUTARE, in dosarul in care a fost acuzat de procurorii DNA ca a dat mita unor judecatori, informeaza televiziunile de stiri. 

UPDATE: In jurul orei 18.00, DAN ADAMESCU s-a predat la sediul central al Politiei Capitalei. Ulterior a fost transportat la Penitenciarul Rahova, acolo unde DAN ADAMESCU va petrece perioada de carantin de 21 de zile, apoi se va stabili in care Penitenciar isi va executa pedeapsa. 

Omul de afaceri DAN ADAMESCU, patronul Astra Asigurari si al cotidianului Romania libera, a fost condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca ar fi mituit doi judecatori, pentru a obtine decizii favorabile in dosare de insolventa. Decizia luata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva si DAN ADAMESCU urmeaza sa fie incarcerat. Cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au mentinut astfel sentinta data de instanta inferioara, in acest caz Curtea de Apel Bucuresti.

Condamnarea vine in dosarul in care DAN ADAMESCUa fost trimis in judecata pentru dare de mita unor judecatori de la Tribunalul Bucuresti, pentru a obtine insolventa unor societati pe care le detinea. Cel care intermedia spaga era George Dumitru, avocatul lui Adamescu, care s-a sinucis, insa, aruncandu-se in fata metroului.

Patru judecatori au mai fost trimisi in judecata in acest dosar. Procurorii i-au acuzat ca au primit mita inclusiv de la lichidatorii judiciari. Acestia erau interesati sa primesca in mod preferential dosare de insolventa, din care a fi putut primi mita. In anul 2014, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe DAN ADAMESCU, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

DAN ADAMESCU este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa. Iata acuzatiile oficiale pe care le-au adus procurorii in acest dosar. Judecatorul Mircea Moldovan a primit ulterior o pedeapsa 22 de ani de inchisoare, cea mai mare pedeapsa data vreodata unui magistrat pentru fapte de coruptie.

Moldovan a primit pedepse de aproximativ sase ani pentru fiecare fapta de care a fost acuzat. In urma contopirii pedepselor, instanta a decis ca Moldovan sa fie condamnat la sase ani si zece luni de inchisoare, la care au adaugat un spor de 15 ani si doua luni de inchisoare.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea