DAN ADAMESCU ramane in AREST PREVENTIV. Vezi decizia ICCJ

DAN ADAMESCU ramane in AREST PREVENTIV! Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins miercuri contestatia omului de afaceri. Decizia ICCJ este definitiva.

ADAMESCU a fost arestat pentru 30 zile, in urma unei decizii luata pe 6 iunie de Curtea de Apel Bucuresti, el fiind acuzat de procurorii DNA de doua infractiuni de luare de mita.

Potrivit DNA, in decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro si 5.000 euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa de la Tribunalul Bucuresti — Sectia VII Civila, pentru ca in schimb magistratii sa dispuna in dosare privind procedura insolventei solutii favorabile unora dintre societatile la care era actionar.

Citeste si: MOTIVAREA INSTANTEI: ADAMESCU ar fi incercat sa cumpere tacerea martorilor

“Sumele de bani au fost remise de catre Adamescu unui avocat, care la randul sau a remis suma unui intermediar de la una dintre societatile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul sa emita o factura pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului sau de avocatura in contul personal si in aceeasi zi banii au ajuns in contul sotiei intermediarului (persoana fizica) cu titlu de acordare imprumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul sotiei suma de bani”, sustin procurorii.

DNA mai declara ca intermediarul, practician in insolventa, a remis suma de 15.000 euro judecatorului Stanciu, imediat dupa deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Dan Adamescu, si anume in luna decembrie 2013.

Citeste si: DAN ADAMESCU a solicitat sa fie cercetat in stare de LIBERTATE