Dan Bittman, audiat la Inalta Curte in dosarul in care este cercetata Monica Iacob Ridzi

Cantaretul Dan Bittman este audiat, vine, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru ca judecatorii vor sa afle tot ce stie despre dosarul in care este cercetat fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi.

Dan Bittman a intrat in sala de judecata in jurul orei 12.40. El a fost citat ca martor, iar la intrarea in sediul Inaltei Curti  a declarat ca nici nu mai tine minte mare lucru de atunci. Totusi, Bittman s-a prezentat la ICCJ pentru a le spune magistratilor ce isi aduce aminte. Dan Bittman a cantat in 2009 la Ziua Tineretului.

Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu si fals intelectual, dupa ce, pe vremea cand a fost ministru al Tineretului, in 2009, ar fi organizat Ziua Tineretului (2 mai) cu costuri supraevaluate.

Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.

Mai mult, cerera de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate.