Dan Constantin: Sustinerea lui Basescu pentru candidatura Elenei Udrea nu mai era un secret

Presedintele PC Daniel Constantin a scris, joi, pe blogul personal, ca sustinerea deschisa a presedintelui Basescu pentru candidatura Elenei Udrea “nu mai era un secret pentru nimeni, poate doar pentru Cristian Diaconescu”.

“Candidatura Elenei Udrea la presedintie, sustinuta deschis de presedintele Basescu, nu mai era un secret pentru nimeni. Poate doar pentru Cristian Diaconescu, dar pentru domnia sa, o spun cu regret, realitatea pare sa aiba multe alte secrete”, a scris Constantin.

El spune ca fortele de dreapta “se descompun, pe zi ce trece, in zeci de particule fara importanta”, adica “se fac praf” si apreciaza ca “alianta PNL-PDL este un paradox matematic in care unu plus unu fac zero, iar zero candideaza”.

Citeste si: Tariceanu se pregateste sa-l suspende pe presedintele Basescu

“Iar cine spera ca Alianta PNL-PDL va salva «dreapta», inseamna ca e mai naiv decat Cristi Diaconescu. Evaluata obiectiv, aceasta «fuziune» este un paradox matematic. Pentru prima data in istorie 1 plus 1 fac (aproape) zero. Iar zero candideaza. Concret: PNL si-a distrus bazinul electoral, pierzand dintr-o lovitura electoratul ostil lui TraiTraian Basescuectoratul ostil baronilor PDL, precum si electoratul liberal conservator (…) De partea cealalta, PDL a pierdut atat electoratul lui Traian Basescu, cat si curentul civic «reformist», destul de activ in marile orase si pe internet. Iar lovitura decisiva pe care si-au aplicat-o cele doua partide este chiar Klaus Johannis, un candidat sublim, dar absent cu desavarsire, pentru care campania prezidentiala este, cel mult, o oportunitate turistica – mai cunoaste tara!(…)”, a mai comentat Constantin.

Citeste si: ELENA UDREA: Voi fi mai MULT decat MOSTENITOAREA lui TRAIAN BASESCU

Liderul PC a concluzionat ca rezultatul alegerilor prezidentiale este, in aceste conditii, previzibil, Victor Ponta fiind ales presedintele Romaniei si ca ramane de vazut daca dreapta va reusi un proiect credibil sau “se va topi in neputinta”.

“In aceste conditii, dincolo de rezultatul previzibil si absolut natural al alegerilor din aceasta toamna – Victor Ponta va fi Presedintele Romaniei – ramane de vazut daca, mai devreme sau mai tarziu, ceea ce se cheama azi “dreapta” va reusi sa propuna un proiect serios si credibil, rupt de trecut, sau se va topi in neputinta”, a afirmat Constantin.