DAN COSTESCU: Autostrada Pitesti – Sibiu va fi finalizata in totalitate in 2021

Noul termen pentru deschiderea in totalitate a Autostrazii Pitesti – Sibiu este anul 2021, fata de 2023 cum era initial, declara DAN COSTESCU. 

Ministrul Trnsporturilor spune ca unitatea special constituita pentru implementarea proiectului a gasit solutii pentru devansare, in timp ce pentru sectoarele de capat va fi posibila folosinta mai devreme de aceasta data, a declarat, duminica, la Pro Tv, ministrul Transporturilor, DAN COSTESCU.

“Intre prioritatile noastre este vesnicul proiect Pitesti-Sibiu. In acest moment, termenul este 2021 pentru intreaga autostrada, cu cele cinci tronsoane, iar pentru sectoarele de capat va fi posibila darea in exploatare mai devreme, cu un an inainte. Este foarte important mai ales pentru Pitesti — Curtea de Arges, care va fi data in functie odata cu drumul national care va circula spre judetele Valcea si Gorj. Este o veste buna pentru cei care merg in acea directie pentru ca, din 2020, acestia vor putea circula in alt regim catre destinatiile lor”, a spus ministrul DAN COSTESCU.

CITESTE SI: Ministerul Transporturilor anunta cand se va relua circulatia pe autostrada Orastie-Sibiu

Acesta a subliniat ca tronsoanele de capat vor fi gata primele, inca din anul 2020. Sectorul Pitesti-Curtea de Arges, estimat a fi finalizat in 2020, este important pentru ca odata cu el “vom sincroniza si realizarea” traficului pe drumul national care pleaca pe sub munte, afirma ministrul Transporturilor.

CITESTE SI: DAN COSTESCU: Autostrada TRANSILVANIA ar putea fi finalizata pana in 2020, daca se vor respecta procedurile

“Toti conducatorii vor putea merge pe acest tronson dincolo de Targu Jiu. Soferii vor scapa astfel de traversarea Dealului Negru spre Ramnicu Valcea. Din cealalta parte, in 2020, va fi gata si tronsonul Sibiu-Boita”, a adaugat seful MT.

 Sursa foto: agerpres