Dan Diaconescu, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu este definitiva

Dan Diaconescu, fondatorul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) si patronul televiziunii OTV, a fost condamnat, miercuri, de judecatorii Tribunalului Bucuresti la trei ani de inchisoare cu executare pentru santaj. Sentinta nu este definitiva, avocatii lui Dan Diaconescu urmand sa faca recurs la acesta decizie.

Dan Diaconescu a fost condamnat intr-un dosar in care omul de afaceri este acuzat de a fi santajat, impreuna cu doi dintre fostii sai angajati de la OTV, un primar. Timp de trei ani, atat cat a durat procesul, Diaconescu a afirmat ca este un dosar politic si ca daca va fi declarat nevinovat cu siguranta presedintele Romaniei.

Alaturi de Diaconescu a mai fost condamnat si Doru Parv tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, dar si o a treia persoana la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare. Atat avocatii lui Dan Diaconescu, dar si procurorii vor face recurs la aceasta decizie. Procurorii au cerut, initial, o pedeapsa de noua ani de inchisoare cu executare pentru Dan Diaconescu.

Deoarece este vorba de o condamnare pentru santaj, Dan Diaconescu nu mai are la dispozitie decat o singura cale de atac, recursul pe care avocatii sai il vor depune fiind ultima solutie pentru a evita inchisoarea. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa foto: realitatea.net