Dan Diaconescu: Laura Georgescu a fost numita de Ponta la CNA si in prima zi a inchis OTV-ul inregistrat in Romania

Dan Diaconescu a acuzat-o, luni, pe presedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, ca in prima zi dupa ce a fost numita de Victor Ponta la conducerea institutiei, a inchis OTV-ul inregistrat in Romania. Dan Diaconescu a vorbit si despre cum s-ar inchide alte televiziuni din spectrul media romanesc, dupa ce CNA a anuntat ca DDTV a transmis ilegal emisia OTV.

“Am ajuns in 2013 dupa ce eu si multi dintre jurnalisti si telespectatori sa constatam un regres al libertatii de expresie. S-a ajuns la un apogeu al cenzurii. Presedinta CNA-ului a facut un gest fara precedent facut in ultimele zile, spunand ca DDTV emite ilegal. Ea a fost numita de Ponta in CNA si in prima zi a inchis OTV-ul inregistrat in Romania. Am vazut atacuri din cauza unor colegi din presa, pe multi chiar eu i-am angajat in presa. I-as ruga sa nu se bucure prea devreme. Dupa OTV urmeaza DDTV, dupa DDTV urmeaza Realitatea TV si apoi poate Antena 3. Este anormal ca premierul tarii sa ceara inchiderea celorlalte televiziuni, atata timp cat are grija de una dintre televiziuni. S-a ajuns la un moment fara precedent in Romania. Continui sa cred ca in fruntea CNA-ului se afl un om in ilegalitate. Acolo este problema, nu la OTV. Ne asteptam ca amenintarile sa fie puse in practica maine. Sambata a fost un comando al CNA-ului la sediul DDTV din Bucuresti”, a declarat Dan Diaconescu, intr-o conferinta de presa. 

In replica, presedintele CNA Laura Georgescu a declarat ca emisia OTV a fost transmisa ilegal si a aratat ca Dan Diaconescu a avut “un intreg recital” de incalcari ale legii, ultima fiind aceea ca nu a depus pana astazi, la ora 12.00, casetele martor.

“Emisia OTV n-avea dreptul sa fie transmisa. E un post care a pierdut licenta. A intrat abuziv la DDTV. A avut la dispozitie 10 luni sa vina si sa ceara modificarea grilei. Nu aveam de ce sa ne opunem. Nu asa se fac lucrurile. Au avut de depus casetele martor pana azi la ora 12. Din nou au incalcat obligati. E un intreg recital de incalcari ale legii”, a declarat Laura Georgescu.

Foto: lideruldeopinie.ro