DAN DIACONESCU ramane in REGIM INCHIS de detentie la RAHOVA

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au respins plangerea depusa de DAN DIACONESCU prin care acesta solicita sa beneficieze de un REGIM de DETENTIE mai usor la PENITENCIAR, unde executa o pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare pentru santaj.

Dupa ce a fost condamnat definitiv in luna martie, DAN DIACONESCU a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el sa execute pedeapsa in REGIM INCHIS. El a depus la Judecatoria Sectorului 5 o plangere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabileste regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitand ca REGIMUL de DETENTIE sa fie unul mai usor, respectiv deschis sau semideschis.

CITESTE SI:  DAN DIACONESCU, AUDIAT IN DOSARUL LUI MARIAN VANGHELIE

CONTESTATIA sa a fost insa RESPINSA ca neintemeiata de Judecatoria Sectorului 5, astfel incat el va executa in continuare pedeapsa in REGIM INCHIS de detentie. DAN DIACONESCU a fost condamnat definitiv, pe 4 martie, de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de SANTAJ.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisa desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea inchisorii. In acelasi dosar, fostul realizator OTV Doru Parv a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare pentru santaj si interzicerea desfasurarii oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare tot pentru santaj.

CITESTE SI: DAN DIACONESCU va contesta REGIMUL de DETENTIE inchis 

DAN DIACONESCU, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de SANTAJ.

Sursa foto: jurnalul.ro