Dan Diaconescu: Vom vota impotriva acestui Guvern

Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, a anuntat , in aceasta seara, ca parlamentarii partidului pe care il reprezinta vor vota, “in mod normal”, impotriva Guvernului Ponta III.

Fostul patron de la OTV  a explicat cum au decurs negocierile intre PP-DD si Victor Ponta. “Noi am spus ca discutam (n.r.- despre posibila intrare a PP-DD la guvernare), daca ei termina orice discutii cu UDMR. S-a intamplat acum o saptamana.

In seara aceasta vom hotari. In mod normal, vom vota impotriva acestui Guvern. Avem un numar similar de parlamentari cu UDMR, ba chiar cu unul mai mult. Noi puteam scapa romanii de UDMR. Nu am ce reprosa maghiarilor de rand”, a declarat Diaconescu la Realitatea Tv, explicand si de ce este impotriva unui guvern din care sa faca parte UDMR.

“UDMR a profitat de faptul ca PSD nu se mai descurca singur. Le reprosez (n.r.- liderilor UDMR) ca au fost de acord cu Boc cand au taiat pensiile si salariile. De asta nu suntem de acord cu UDMR”, a mai spus fondatorul PP-DD.

Citeste si: Ponta: Voi raspunde la solicitarile grupului PP-DD cand este vorba despre proiecte importante de legi

Diaconescu viseaza, inca, sa ajunga presedintele Romaniei si nu l-a uitat pe rivalul Ponta. ” Domnul Ponta este dusmanul meu numarul 1. Eu visez la o finala prezidentiala cu domnul Ponta. Nu de alta, dar vreau sa imi iau revansa pentru Targu Jiu”, a precizat Diaconescu.

Fostul patron de televiziune crede ca toate negocierile politice din aceste zile au ca scop principal stabilirea unor aliante pentru alegerile prezidentiale.

“Nimeni nu poate castiga in turul 2, fara sprijinul meu. Se potriveste la orice candidat. Toate aceste negocieri de astazi au legatura, de fapt, cu alegerile prezidentiale”, a concluzionat Dan Diaconescu.