Dan Diaconescu vrea vot obligatoriu de la 16 ani si un Parlament cu 300 de alesi fara imunitate si fara salariu

Presedintele fondator la PP-DD, Dan Diaconescu a declarat, miercuri, dupa consultarile cu seful statulude la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, ca Partidul Poporului a propus ca votul sa fie universal si sa fie valabil de la 16 ani. Totodata, el a mentionat ca PP-DD vrea un Parlament cu 300 de alesi care sa nu mai aiba imunitate si nici salariu si a adaugat ca vrea sa existe o casuta alba pe buletinul de vot, astfel incat cel care se prezinta la vot sa aiba optiunea de a da un vot impotriva tuturor candidatilor.

”Trebuie ca acest vot obligatoriu sa fie insotit nu de amenda, pentru cei care nu se prezinta la vot, ci sa fie insotit de o rasplata pentru cei care voteaza, o scutire a impozitelor, mai mare decat cea din prezent, cand se platesc impozitele anticipat”, a adaugat acesta.

Dan Diaconescu a mai spus ca votul ar trebui sa se adreseze si tinerilor de 16 ani, tinand cont de gradul de maturitate al adolescentilor romani.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS S-A SUPARAT: VA ZISESEM PESTE O ORA SI ATI VENIT DUPA O ORA SI CINCI MINUTE

In privinta votului din diaspora, presedintele fondator al PP-DD a precizat ca ar trebui sa fie rezolvat simplu, printr-un vot prin corespondenta: ”Adica cei 8 milioane de romani care sunt stabiliti in strainatate sa primeasca un plic, iar in interior acelui plic sa fie un alt plic, pentru a nu exista niciun cost suplimentar si pe care sa il trimita la Autoritatea Electorala Permanenta”, a explicat el.

Dan Diaconescu a vorbit si despre ”disparitia cadrului electoral actual”, astfel incat ”orice partid care inregistreaza un numar suficient de voturi pentru a introduce un om in Parlament, sa il poata introduce in forul legislativ, pentru ca toti romanii sa fie reprezentati de clasa politica”.

Potrivit lui Diaconescu, PP-DD doreste alegeri in doua tururi pentru primari si consilieri locali si judeteni, dar si limitarea la doar doua mandate consecutive pentru aceste functii alese, inclus cea de parlamentar.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, SUPARAT PE JURNALISTI: VA ZISESEM PESTE O ORA SI ATI VENIT DUPA O ORA SI CINCI MINUTE

”Am propus sa avem maxim 300 de parlamentari”, a mai spus Dan Diaconescu, care a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta doreste eliminarea imunitatii parlamentare in totalitate.

Totodata, el a propus ca viitorii parlamentari sa nu mai primeasca salarii, ci sa beneficieze ”doar de benzina, masini, secretare si telefoane”.

Dan Diaconescu a mai spus ca propune ca partidele politice sa nu mai fie subventionate de statul roman si sa fie finantate transparent, de cei care doresc, ”fara limita de sume” si sa existe, deasemenea, un control al alegerilor, in asa fel incat sa fie numarate afisele, pixurile si bannere-le pe care le folosesc.