DAN MIHALACHE acuza “O MANIPULARE” pe subiectul SCHWEIGHOFER

Seful Cancelariei Prezidentiale, DAN MIHALACHE, a declarat, joi, ca preocuparile privind interpelarea pe care a facut-o in calitate de deputat in urma cu sapte ani privind firma Schweighofer demonstreaza “interesul care exista (…) din partea premierului de a lega Presedintia in mod artificial de numele Schweighofer”, informeaza Agerpres. 

Atunci, cred ca era vorba de un conflict local, undeva, la Poienile de sub Munte. Nici macar nu mai imi amintesc foarte bine si, daca am revazut textul interpelarii, practic puneam o intrebare ministerului de resort, nu mai tin minte foarte bine“, a spus MIHALACHE.

CITESTE SI: Pozitia HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER in SCANDALUL PADURILOR: NU AM AMENINTAT GUVERNUL

El a precizat ca, la nivelul Administratiei Prezidentiale, nu au existat intalniri cu firma Schweighofer.

Daca ne-am fi intalnit, ceea ce nu s-a intamplat, pentru ca n-au solicitat, nu vad de ce ar fi fost un lucru rau sa audiem sau sa ascultam si o parte interesata, un operator economic pana la urma semnificativ pe o piata din Romania. E clar o manipulare, iar interesele acestei manipulari, cine sta in spatele ei, se vad din ce in ce mai clar“, a adaugat MIHALACHE.

CITESTE SI: DAN MIHALACHE: NIMENI din Administratia Prezidentiala nu s-a intalnit cu vreun REPREZENTANT din INDUSTRIA LEMNULUI

Interpelarea, aparuta acum in spatiul public si la care se refera seful Cancelariei Prezidentiale, dateaza din 6 mai 2008 si a fost adresata de DAN MIHALACHE, pe atunci deputat PSD de Maramures, ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de la acea vreme, Dacian Ciolos, caruia i se solicita raspuns scris si verbal.

Am primit in mod repetat semnale din judetul Maramures referitoare la situatia conflictuala creata in Poienile de sub Munte. Problema este complicata deoarece, pe de o parte, localitatea se confrunta cu o adevarata criza sociala. Cetatenii, desi traiesc din exploatarea lemnului, nu pot accede la masa lemnoasa, ceea ce a generat proteste sociale soldate inclusiv cu blocarea prin forta a unor cai de acces. Pe de alta parte, un mare investitor, SC Holzindustrie Schweighofer Sebes este impiedicat sa isi desfasoare activitatea in conditii normale. Consideram ca este de datoria Romsilva sa gaseasca o solutie convenabila ambelor parti deoarece perpetuarea starii conflictuale ar aduce grave deservicii atat firmei care a castigat licitatia pentru exploatarea masei lemnoase, cat si locuitorilor comunei“, scria, printre altele, MIHALACHE in interpelarea in cauza.

Sursa foto www.ziuanews.ro