DAN MIHALACHE, despre asa-zisa legatura cu SCHWIGHOFER: L-am vazut o data acum 10 ani

Consilierul prezidential DAN MIHALACHE a vorbit, marti seara, in cadrul unei interventii la postul de B1Tv, despre asa-zisa legatura pe care o are cu omul de afaceri Schweighofer, care detine firma austriaca Schweighofer-Holzindustrie.

Mihalache a declarat ca nu are nicio legatura cu firma sau cu patronul acesteia, afirmand ca l-a vazut o singura data in zece ani.

Eu stau si ma tot uit si imi semnaleaza diversi prieteni cum numele meu apare amestecat in niste chestiuni cu care n-am niciun fel de legatura. stiu retorica existenta despre mine, dar sa aflu ca sunt omul de lobby intre firma Schweighofer-Holzindustrie. si (..) e un pic cam mult, si profesional vorbind.”, a spus Mihalache.

CITESTE SI: DOINA PANA, dezvaluiri despre compania Holzindustrie Schweighofer si presiuniile Ambasadei Austriei

Jurnalistul Catalin Strbilea i-a atras atentia lui Dan Mihalache ca afirmatia privind asa-zisa sa legatura cu firma austriaca a fost facuta de jurnalistul Cornel Ivanciuc.

In replica, Mihalache a declarat ca Ivanciuc „habar nu are despre ce vorbeste”.

Consilierul prezidential a fost intrebat daca poate confirma faptul ca in timpul vizitei in Ucraina, presedintele Klaus Iohannis a incercat sa discute cu presedintele ucrainian Petro Porosenko problema interdictiei pe care Ucraina a adoptat-o cu privire la exportul de bustean.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS solicita REEXAMINAREA noului COD SILVIC 

Acest subiect nu a figurat pe agenda discutiilor noastre, e o fortare de interpretare ca eu am vreo legatura cu Schwighofer si cu firma sa. Cred ca l-am vazut o data in 2004 sau 2005 sunt 10 ani de atunci, chiar n-am nicio legatura cu el.
Desi nu sunt eu cel responsabil pentru elaborarea unor avize, a existat un aviz al Consiliului de Concurenta, poate veti descoperi ca ei au o legatura cu domnul Schweighofer”, a continuat Mihalache.

Sursa foto www.cotidianul.ro