DAN MIHALACHE: DESTINUL PNL se leaga de MODERNIZAREA ROMANIEI

Consilierul prezidential DAN MIHALACHE considera ca DESTINUL PNL este legat de MODERNIZAREA ROMANIEI si de progresul politic al tarii.

“Presedintele Iohannis a dorit ca prin prezenta mea aici sa onoreze acest moment aniversar al PNL, un partid al carui destin se leaga de modernizarea Romaniei, de statul national unitar roman de tot ceea ce a insemnat progres politic si patriotism luminat in Romaniei. PNL e astazi nu doar cea mai puternica forta politica, ci forta politica ce are o istorie de care poate sa fie mandra, trecutul este impresionant. De PNL se leaga tot ceea ce a insemnat progresul Romaniei si dorim PNL un viitor pe masura”, a afirmat duminica DAN MIHALACHE dupa ce a depus o coroana de flori la placa de pe cladirea Universitatii de Arhitectura ce marcheaza locul infiintarii PNL, in casele lui Mazar Pasa.

La randul sau, profesorul DAN ZAMFIRESCU a subliniat ca aniversarea a 140 de ani de la crearea PNL este un moment istoric “pentru Romania si pentru partidul care s-a identificat intotdeauna cu istoria nationala a tarii”.

Primarul sectorului 1, ANDREI CHILIMAN a afirmat ca la implinirea a 140 de ani de la fondarea partidului, liberalii au de facut aceleasi lucruri ca inaintasii lor.

Citeste si: GORGHIU, mesaj la implinirea a 140 de ani de la INFIINTAREA PNL: De cate ori PNL a fost PUTERNIC, ROMANIA a fost PUTERNICA

“Daca ne uitam cu atentie la ce aveau de facut inaintasii nostri si ce avem noi de facut astazi vedem ca lucrurile se repeta din pacate. Am luat-o din 1989 de la capat, poate occidentalizarea si aducerea, atunci era modernizarea Romaniei, acum aducerea Romaniei in lumea dezvoltata, pericole din est, democratia, independenta justitiei, erau foarte multe lucruri care erau valabile atunci si care sunt valabile si astazi si pentru care ne vom lupta. Acesta este motivul pentru care in cursul anului trecut am creat marele PNL prin fuziunea PNL cu PDL, o actiune foarte importanta si care practic creeaza o forta foarte mare pe scena politica”, a adaugat ANDREI CHILIMAN, potrivit Agerpres.

El a precizat ca, in prezent, trebuie puse in aplicare documentele adoptate sambata de PNL — programul de guvernare si proiectul de pregatire pentru alegerile locale din 2016.

“Ne vom bate cu toate mijloacele pentru a rasturna actuala putere de stanga care practic face foarte mult rau Romanei prin lipsa capacitatii administrative a Guvernului actual. Este nevoie de un alt guvern care sa guverneze altfel tara”, a afirmat ANDREI CHILIMAN.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, la aniversarea a 140 de ani de la infiintarea PNL: MI-A FOST DOR DE VOI

Presedintele de onoare al PNL, MIRCEA IONESCU-QUINTUS, a afirmat, intr-un mesaj citit de Lucretiu Tudoroiu, ca “vremea in care valorile liberale vor guverna din nou societatea este aproape”. “24 mai este si ramane ziua de nastere a PNL. M-am nascut atunci cand mai traiau trei dintre primii conducatori ai PNL. Din cei 140 de ani care au trecut de la fondarea PNL, viata mea ca fiinta constienta acopera mai bine de jumatate. Am avut ocazia sa cunosc o altfel de societate in care valorile liberale erau respectate. (…) Evolutiile politice ale ultimilor ani ma indreptatesc sa cred ca vremea in care ele vor guverna din nou societatea este aproape. PNL a ramas in cartile de istorie, dar spre deosebire de alte partide face astazi istorie pentru natiunea romana si o face si in viitor”, a afirmat MIRCEA IONESCU-QUINTUS in mesajul transmis.

Manifestari organizate de PNL — Bucuresti cu prilejul implinirii a 140 de ani de la infiintarea PNL continua cu sesiunea stiintifica “24 mai 1875. Infiintarea PNL”si lansarea studiului “24 mai 1875. Infiintarea PNL”, al directorului Institutului pentru Memorie Vizuala, Lucretiu Tudoroiu.