DAN MIHALACHE: IOHANNIS nu i-a cerut lui OPREA sa majoreze indemnizatiile demnitarilor

Consilierul prezidential DAN MIHALACHE a negat supozitiile conform carora KLAUS IOHANNIS i-ar fi solicitat lui GABRIEL OPREA majorarea salariilor demnitarilor din cele mai inalte functii ale tarii, scrie B1 TV. 

Consilierul a infirmat zvonurile conform carora IOHANNIS i-ar fi cerut lui OPREA sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, precizand ca astfel de informatii incep sa se vehiculeze din cauza unor partide care incearca sa paseze responsabilitatea adoptaii unor astfel de masuri. Mai mult, el a spus ca nici nu stie ca IOHANNIS si OPREA sa fi avut o discutie pe aceasta tema, iar Administratia Prezidentiala a primit doar o grila de salarizare prin care a fost informata, decizia politica apartinand guvernului sau parlamentului.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS saluta cresterea SALARIULUI de MINISTRU: O intentie INTELEAPTA

”IOHANNIS a spus doar ca este nevoie ca demnitarii sa primeasca remuneratii pe masura pentru ca nu este corect ca un ministru sa fie platit mai putin decat oameni din subordinea sa”, a continuat DAN MIHALACHE.

”Discutia despre marirea salariilor demnitarilor este mai veche. Dateaza din luna martie, din cate stiu eu. De ea stia si VICTOR PONTA la momentul respectiv”, a mai adaugat acesta. MIHALACHE a spus ca masura chiar era un angajament al guvernului pentru inceputul verii.

CITESTE SI: GUVERNUL a MAJORAT SALARIILE presedintelui, premierului si ministrilor. UPDATE

”Mi-as dori ca partidele sa nu dea dovada de populism si demagogie si sa spuna ca demnitarii trebuie sa aiba salarii mici si sa umble cu bicicleta”, a mai declarat consilierul prezidential in finalul interventiei.

Sursa foto www.adevarul.ro