Dan Mihalache va fi seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis. Mihalache a fost deputat PSD si consilier al lui Adrian Nastase

Seful cancelariei prezidentiale a presedintelui ales Klaus Iohannis va fi liberalul Dan Mihalache, fost deputat PSD si consilier al fostului premier Adrian Nastase. Ulterior, iar dupa ce a trecut la PNL a devenit consilierul fostului presedinte liberal Crin Antonescu.

Informatia privind numirea ca sef al cancelariei prezidentiale a fost confirmata de Dan Mihalache pentru Evenimentul Zilei.

In perioada mai-noiembrie 2012, Dan Mihalache a fost secretar general adjunct al Guvernului, functie din care a fost demis de premierul Victor Ponta, din cauza declaratiilor facute de acesta la adresa SUA. Mihalache a declarat atunci, in contextul in care era acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de incompatibilitate, ca “daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu (seful ANI – n.red.), mai bine fara”, scrie sursa citata.

Citeste si: Iohannis si Blaga au sarbatorit victoria la prezidentiale cu liderii PNL la un restaurant din Bucuresti

In campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis, Dan Mihalache s-a ocupat de strategie, cu precadere de sondajele de opinie, cercetarea de piata si mesajele politice.

Mai multi viitori consilieri ai lui Klaus Iohannis s-au aflat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale despre modul de organizare si functionare a institutiei, potrivit agentiilor de presa.

Potrivit unor surse liberale citate de Mediafax, printre cei care au participat la intalnirea cu actuali consilieri prezidentiali s-au aflat Dan Mihalache, George Scutaru, Andrei Muraru si Cosmin Marinescu.

Citeste si: VIITORII CONSILIERI AI LUI KLAUS IOHANNIS AU AVUT O INTALNIRE CU REPREZENTANTI AI ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE

Acestia au discutat despre modul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale, in pregatirea preluarii, de catre Klaus Iohannis, a mandatului de presedinte al Romaniei, pe 22 decembrie.

ANI anunta in noiembrie 2012 ca Dan Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai – 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului.

La 25 martie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul secretar general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, s-a aflat in stare de incompatibilitate. Decizia instantei, nedefinitiva, a fost atacata cu recurs.

In 10 aprilie 2014, Mihalache a castigat definitiv procesul cu ANI, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.