Cumnatul lui Adrian Nastase, urmarit penal in dosarul ASF

Dan Odobesu, cumnatul lui Adrian Nastase, este urmarit penal in dosarul ASF, decizia fiind luata vineri dupa doua ore de audieri la sediul DNA. Dan Odobescu este acuzat de complicitate la cumpararea de influenta.

La iesirea din sediul ASF, cumnatul lui Adrian Nastase a declarat ca nu a mai vorbit cu Dan Radu Rusanu de aproximativ 5 ani si ca urmare nu ar fi putut sti ce modificari intentioneaza acesta sa faca la conducerea ASF. El a mai spus ca a fost chemat de doua ori pana acum la audieri si a adaugat ca astazi nu a fost audiat in nicio calitate.

Astazi, la sediul DNA a venit si vicepresedintele ASF, Corneliu Moldovan, insa nu a dorit sa faca declaratii la iesirea de la audieri. Dan Radu Rusanu va fi si el adus la audieri la DNA din arest.

Printre cei chemati la audieri, saptamana aceasta, s-au aflat Daniel Daianu (presedintele interimar al ASF), dar si vicepresedintii ASF Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu, Ion Giurescu si fostul ministru al Muncii Marian Sarbu.

Fostul presedinte al ASF, Dan Radu Rusanu, a fost retinut in februarie pentru constituirea unui grup infractional si complicitate la abuz in serviciu in dosarul “Carpatica”.

Ulterior, Tribunalul Bucuresti a respins propunerea de arestare preventiva, insa decizia nu a fost definitiva, ea fiind contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar este urmarit penal si fostul director ASF Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu. Laura Chitoiu este acuzata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Foto: ZF

Citeste si: Dosarul ASF se extinde