Dan Peretianu: Ministrul Sanatatii le-a cerut medicilor sa protesteze. Vezi reactia PSD

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu le-ar fi cerut medicilor sa iasa in strada, pentru a obtine mai multi bani de la bugetul de stat. Declaratia a fost facuta de presedintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Peretianu.

“Cand ne-am intalnit in primavara cu domnul ministru, a fost o intalnire productiva, in care noi i-am prezentat problemele noastre. El a spus asa: dom’le, daca voi nu iesiti in strada, eu nu am cum sa ma duc mai apoi la Guvern. Aratati ca sunteti nemultumiti!”, a declarat medicul Peretianu.

Ca reactie la presupusa declaratie a liberalului Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca medicul Peretianu a inteles gresit vorbele ministrului Nicolaescu. 

“Cred ca este o mare neintelegere, eu am crezut ca este o declaratie pe care am auzit-o din gura domnului ministru. Nu, undeva este o neintelegere. Domnul doctor a inteles gresit spusele domnului ministru”, a afirmat Ivan.

La randul sau, deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu l-a acuzat pe Eugen Nicolaescu de faptul ca nu vrea sa discute cu medicii din Timisoara, programul vizitei sale de maine fiind tinut la secret.

“Domnul Nicolaescu maine este la Timisoara, iar programul dumnealui a tinut secret de cei de la USL, ca nu cumva sa se intalneasca cu medicii protestari. Medicii vor sa se intalneasca cu el, insa el nu vrea”, a acuzat Popoviciu.

Ivan a reactionat la randul sau, fiind de parere ca ministrul Nicolaescu va trebui sa calmeze spiritele in randul medicilor protestatari din Timisoara. 

“Nu am de unde sa stiu programul domnului ministru si eu cred ca ar trebui sa se vada cu cadrele medicale. Importanta e intalnirea cu managerii de spitale. Trebuie sa se vada cu medicii”, a spus Ivan.

Foto: Opinia Timisoarei