Dan Radu Rusanu a fost arestat pentru 29 de zile

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a fost retinut, marti, pentru 29 de zile, in urma emiterii unui mandat de catre Directia Nationala Anticoruptie.

Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a fost retinut marti de procurorii DNA, primind un mandat de arestare de 29 de zile in dosarul Carpatica-ASF, in care este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.

Dan Radu Rusanu a fot retinut initial de DNA, marti, pentru o perioada de 24 de ore. Se pare ca Dan Radu Rusanu a vorbit cu angajatii, zilele trecute, si le-a cerut sa semneze o hartie prin care se angajeaza sa nu dea declaratii procurorilor DNA care il privesc fara sa-l instiinteze. Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat remis Mondo News, ca au dispus extinderea urmaririi penale cu privire infractiunile de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor fata de Dan Radu Rusanu, in prezent presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

“Din ordonanta de extindere a urmaririi penale a rezultat ca exista date si indicii rezonabile, conform carora, pentru perpetuarea situatiei de favorizare a S.C. CARPATICA ASIG S.A. si urmarind impunerea in cadrul consiliului A.S.F. a anumitor persoane, dar si intarirea propriei puteri decizionale, Rusanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup”, se arata in document.

Sursa foto: finantistii.ro