DAN RADU RUSANU, ELIBERAT din AREST – UPDATE

UPDATE ORA 20.55: Judecatorii au dispus arestul la domiciliu pentru DAN RADU RUSANU pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 23 iunie 2014.

Rusanu nu are voie sa paraseasca imobilul in care locuieste fara aprobarea judecatorului de camera preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti, care solutioneaza dosarul in care este trimis in judecata. De asemenea, Rusanu are obligatia sa se prezinte în fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat si sa nu comunice cu ceilalti inculpati sau suspecti, dar nici cu martorii din dosar.

STIRE INITIALA: DAN RADU RUSANU, fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost ELIBERAT, luni, din arestul Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema i-a admis cererea de ridicare a masurii preventive.

Starea de AREST PREVENTIV a fost inlocuita cu cea a arestului la domiciliu, anunta Romania Libera.

Citeste si: Carabulea, Rusanu si Marzac vor fi judecati in stare de arest

Alaturi de Rusanu, au fost pusi in libertate omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Marzac, pentru care s-a decis, de asemenea, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Acestia au iesit, tot luni dupa-amiaza, din Penitenciarul Rahova.

In 16 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca este legala si temeinica masurii arestarii preventive a lui Rusanu, Carabulea si Mirzac. Instanta le-a respins ca nefondate cererile de inlocuire a arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Citeste si: Daniel CHITOIU are parte de un NOU DOSAR PENAL

Decizia a fost contestata la Inalta Curte de Castie si Justitie, care a le-a admis solicitarea de inlocuire a masurii arestarii preventive. Decizia instantei supreme este definitiva, Rusanu, Carabulea si Marzac fiind lasati sa plece, luni, din arestul Politiei Capitalei si, respectiv din Penitenciarul Rahova, unde erau incarcerati.