DAN SOVA va fi judecat sub CONTROL JUDICIAR. CONTESTATIA DNA RESPINSA. UPDATE

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) discuta, luni, contestatia DNA privind RESTUL la DOMICILIU in cazul senatorului DAN SOVA, informeaza postul de televiziune Antena 3. Senatorul PSD DAN SOVA se afla in AREST PREVENTIV din data de 15 decembrie 2015, in dosarul CET GOVORA.

UPDATE 12.00: Judecatorii INSTANTEI SUPREME au decis ca DAN SOVA sa scape de ARESTUL la DOMICILIU si sa ramana doar sub CONTROL JUDICIAR. Sedinta de astazi a durat doar 30 de minute si oamenii legii au hotarat sa nu dea curs cererii DNA, care dorea plasarea acestuia in arest la domiciliu.

Doi dintre cei trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au luat aceasta decizie. Acestia au motivat hotararea prin faptul ca daca era in AREST la DOMICILIU, DAN SOVA nu putea sa-si exercite functia de parlamentar, informeaza postul Romania Tv.

Potrivit procurorilor, DAN SOVA este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET GOVORA si o firma de avocatura. Fostul ministru DAN SOVA este acuzat de LUARE de MITA si TRAFIC de INFLUENTA, intr-un dosar in care procurorii il acuza de complicitate la ABUZ in SERVCIU privind prejudicierea CET GOVORA. Anchetatorii spun ca DAN SOVA ar fi incasat ilegal onorarii de peste 1.000.000 de euro.

CITESTE SI: DAN SOVA VA FI JUDECAT SUB CONTROL JUDICIAR. SENATORUL A SCAPAT DE ARESTUL LA DOMICILIU

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, DAN SOVA a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, MIHAI BALAN, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Senatorul DAN SOVA ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

DOSARELE LUI DAN SOVA

1. Dosarul Turceni – Rovinari
Acuzatii: complicitate la abuz in serviciu
Prejudiciu: 3,5 milioane de lei

2. Dosarul CET Govora 1
Acuzatii: luare de mita
Prejudiciu: 1.301.410 lei

3. Dosarul CET Govora 2
Acuzatii: complicitate la abuz in serviciu
Prejudiciu: 1.000.000 de euro.

Sursa foto: realitatea