DAN SOVA: DECIZIA lui TRAIAN BASESCU de a retrimite Parlamentului legea privind REDUCEREA CAS este NEJUSTIFICATA

DECIZIA presedintelui TRAIAN BASESCU de a retrimite Parlamentului spre rediscutare legea privind REDUCEREA CAS este “NEJUSTIFICATA”, a declarat miercuri DAN SOVA, purtatorul de cuvant al PSD.

“Este o masura care a fost votata unanim de catre Parlamentul Romaniei, o masura benefica pentru mediul de afaceri. Este o masura dorita de catre tot mediul de afaceri din Romania (…), masura pe care domnul TRAIAN BASESCU nu reuseste sa o blocheze, dar o amana, actionand in mod evident impotriva intereselor Romaniei. De fapt, amana publicarea in Monitorul Oficial, pentru ca, indiferent de opozitia domniei sale, luand in considerare si decizia partidelor de a vota din nou aceasta masura, probabil ca in prima saptamana a sesiunii ordinare din septembrie se va vota din nou in Parlament, dupa care se va duce la Presedintie. Nu mai poate refuza a doua oara”, a spus Sova, citat de Agerpres.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, conferinta de presa: LEGEA CAS nu trece! – LIVE TEXT

Potrivit social-democratului, “refuzul” presedintelui TRAIAN BASESCU de a promulga legea privind REDUCEREA CAS “nu demonstreaza numai inconstienta, dar si rea-vointa”.

Citeste si: Reactia PNL dupa respingerea LEGII CAS

“Eu cred ca TRAIAN BASESCU continua in paradigma obisnuita a domniei sale. Este suparat pe romani ca l-au demis in 2012 si continua sa le faca rau atat cat poate. Este foarte interesant ca aceasta masura a fost sustinuta si propusa de catre TRAIAN BASESCU insusi in campania electorala din 2004. Este ciudat ca niciun guvern de dreapta nu a reusit sa preia aceasta masura, desi este o masura de dreapta si dupa ce reuseste un guvern cu o puternica componenta social-democrata sa faca acest lucru, presedintele se opune intrarii sale in vigoare”, a afirmat Sova.

Purtatorul de cuvant al PSD a spus ca, indiferent de opozitia presedintelui TRAIAN BASESCU, de la data de 1 octombrie, “asa cum a anuntat premierul, masura va fi aplicabila, va fi publicata in Monitorul Oficial si totul va fi normal”.