DAN SOVA, dupa votul colegilor: Astept sa trimita cineva DOSARUL in INSTANTA pentru a ma APARA

Senatorul DAN SOVA a preluat modelul lui VARUJAN VOSGANIAN, mai putin lacrimile, pentru ca de mir s-a ocupat colega Florina Jipa. SOVA a declarat miercuri, in plenul SENATULUI, ca nicio proba de la dosarul in care se cere incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive nu indica acuzatiile care i se aduc in calitate de avocat.

UPDATE 14.19: DAN SOVA a declarat miercuri, dupa ce plenul Senatului a respins cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale preventive, ca asteapta sa trimita cineva dosarul sau in instanta pentru a se apara in fata judecatorilor.

“Un proces se desfasoara in instanta. De acum incolo astept sa trimita cineva dosarul in instanta, asa ca voi putea sa ma apar acolo in fata judecatorilor”, a declarat DAN SOVA la plecarea din Senat.

Referindu-se la ungerea sa cu mir de catre senatoarea PSD Florina Jipa, Sova a spus: “Un gest prietenesc foarte frumos. Sper sa fie de Buna Vestire”.

UPDATE 13.02: Senatorul PSD DAN SOVA a scapat de RETINERE si ARESTAREA PREVENTIVA dupa ce colegii sai au votat impotriva solicitarii formulate de procurorii anticoruptie. Conform surselor postului B1 Tv, voturile s-au impartit astfel 79 PENTRU,67 IMPOTRIVA si 5 abtineri.

Insa, conform regulamentului Senatului, hotararea se adopta cu o majoritate de 50 plus 1 din numarul total al senatorilor. In acest context, pentru a aproba solicitarea DNA era nevoie de 85 de voturi.

“Am inceput aceasta zi intr-un mod foarte placut, impreuna cu cativa colegi, la grupul de rugaciune, pentru ca este Buna Vestire. Si vreau, in primul rand, sa va fac o urare: Dumnezeu sa fie cu fiecare dintre noi si sa se faca asa cum o Sa vrea. Am fost intotdeauna foarte onorat sa vorbesc de la aceasta tribuna si astazi la fel, desi este un moment evident delicat.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: PSD nu va bloca actiunile in justitie in cazurile VALCOV, SOVA si NICOLESCU 

In privinta mea a fost formulata o cerere pentru retinere si arestare pentru o presupusa fapta de complicitate morala la abuz in serviciu. Complicitatea morala, in opinia celor care ma cerceteaza, tine de faptul ca eu in anul 2007 as fi convins doi directori de la complexurile energetice Rovinari si Turceni sa incheie contracte de asistenta juridica cu societatea in care eram si eu asociat.

Nu numai ca nicio proba de la dosar nu indica acest lucru, dar toate probele de la dosar indica contrariul acestui lucru. (…) Sunt acuzat pentru o activitate de avocat avuta inainte sa intru in Senat”, a afirmat DAN SOVA.

CITESTE SI: DAN SOVA afirma ca nu isi da DEMISIA din Senat

Potrivit lui DAN SOVA, ultimul control al Garzii Financiare, ordonat chiar de DNA din 2013, n-a gasit niciun fel de problema. DAN SOVA a adaugat ca nu este firesc sa afle de la televizor ca ii solicita cineva retinerea si arestarea fara a avea acces la dosar sau fara a fi intrebat despre aspectele in privinta carora este acuzat.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a trimis procurorului general de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a senatorului PSD DAN SOVA, pentru trei infractiuni de complicitate la ABUZ in SERVICIU. 

Sursa foto: adevarul.ro