DAN SOVA: In trei ani vom avea inca 391 de KILOMETRI DE AUTOSTRADA finalizati

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat duminica la Oradea ca la finele anului 2017 vor fi finalizate lucrarile la Autostrada Transilvania intre Bors si Sebes, pe o lungime de 391 de kilometri.

“Vestea buna pentru Autostrada Transilvania este ca am reusit sa o urnim. (…) Noi preconizam ca tronsonul Sebes – Turda sa se termine pana la 31 decembrie 2015, daca nu in martie 2016. Suplacu de Barcau – Bors se termina pana in 2016, iar Suplacu de Barcau – Nadasel, pana in 2017. Acestea sunt termenele realiste”, a sustinut, in conferinta de presa, DAN SOVA.

Citeste si: Licitatiile pentru 995 KILOMETRI DE AUTOSTRADA vor incepe in ultimele luni ale anului

Ministrul a precizat ca tronsonul Suplacu de Barcau – Bors are inca de la momentul conceperii bugetului pe 2014 alocare pe trei ani – 2014, 2015 si 2016 -, Sebes – Turda este pe fonduri europene, Gilau – Nadasel are, de asemenea, finantare de la buget iar partea de la Suplacu de Barcau la Nadasel, 93 de kilometri, va fi primul proiect de autostrada care va fi finantat integral din acciza introdusa de la 1 aprilie.

“Incasarile pe an din acciza sunt, estimativ, de 500 de milioane de euro, deci nu va fi o problema sa poata fi finantat acest tronson”, a subliniat ministrul.

Citeste si: Cand va fi finalizata AUTOSTRADA BUCURESTI-PLOIESTI

Din vechea autostrada Transilvania, din traseul proiectat initial, se va realiza si tronsonul Campia Turzii – Targu Mures, din fonduri europene, ca solutie tehnica fiind propusa constructia unui drum national cu patru benzi, prin afara localitatilor, ale carui costuri sunt mai mici decat pentru autostrada.

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net