Dan Sova: Iohannis nu poate fi si vicepremier in contextul actual

Desemnarea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier nu este posibila in contextul actual, sustine Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine.

“Klaus Iohannis nu poate fi viceprim-ministru al Romaniei, in contextul actual. Domnul Johannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, in mod concret, sa fie viceprim-ministru pe probleme economice si fiscale, aceasta pozitie apartinand titularului de la Finante.

Citeste si: Iohannis a acceptat nominalizarea ca vicepremier si ministru de Interne 

Portofoliul dansului i-ar permite sa fie vicepremier in chestiuni de siguranta nationala si ordine publica. Dar aceasta pozitie este deja ocupata de catre domnul Gabriel Oprea si, in mod evident, nu poate fi pusa in discutie pozitia domniei sale in Guvernul Romaniei.

Nu in ultimul rand, cred ca este de discutat si problema oportunitatii si chiar a legalitatii ocuparii concomitente a functiei de ministru si de primar”, arata ministrul Sova, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dan Sova a ridicat problema si intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, unde a tinut sa sublinieze ca nici el, nici cei din PSD “nu au nicio problema legata de persoana lui Klaus Iohannis care este un profesionist desavarsit” si ca problema pe care el a invocat-o pe reteaua de socializare este “una tehnica, de natura procedurala”.

Sursa foto: adevarul.ro