DAN SOVA, MULTUMIT de modul in care a fost organizat examenul de BACALAUREAT

DAN SOVA, purtatorul de cuvant al PSD, afirma, intr-o declaratie remisa marti seara presei, ca examenul de BACALAUREAT din aceasta vara a fost organizat FOARTE BINE, iar criticile aduse de unii reprezentanti ai PDL nu fac decat sa demonstreze ca se doreste politizarea acestui subiect in interes electoral.

“Salut modul in care cadrele didactice si reprezentantii Inspectoratelor Scolare si ai Ministerului Educatiei au organizat anul acesta examenul de BACALAUREAT. A fost o perioada tensionata pentru elevi, care au dat proba maturitatii lor, dar nu am auzit sa fi fost probleme majore sau scandaluri, ceea ce dovedeste ca toata lumea si-a facut treaba in mod riguros, cu responsabilitate si dand dovada de o conduita civilizata, europeana. Criticile aduse de unii reprezentanti ai PDL, printre care si Raluca Turcan, nu fac decat sa demonstreze ca Opozitia doreste politizarea Bac-ului de anul acesta, avand drept scop obtinerea de avantaje electorale si drept consecinta distrugerea unui moment foarte important pentru viitorul tinerilor”, spune purtatorul de cuvant al PSD, potrivit Agerpres.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Directorul Colegiului “Andrei Saguna” din Oradea a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

El a adaugat ca desi rezultatele obtinute de candidati la acest examen nu sunt spectaculoase, reprezinta un pas in directia buna, in ciuda “neadevarurilor vehiculate” de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, privind numarul absolventilor care s-au inscris la examen anul acesta.

“Neadevarurile vehiculate privind numarul absolventilor care s-au inscris anul acesta sunt pur si simplu argumente inventate de Daniel Funeriu pentru a devia atentia publica de la ineptiile pe care le-a introdus in Legea Educatiei Nationale din 2011. O participare la examen a peste 73% dintre elevii din actuala promotie de clasa a XII-a si o rata de promovare de aproape 60% demonstreaza ca majoritatea elevilor s-au mobilizat anul acesta si s-au pregatit cu seriozitate. Statisticile prezinta o usoara crestere a trendului rezultatelor din ultimii ani si, chiar daca rezultatele nu sunt spectaculoase, acestea cu siguranta reprezinta un pas in directia buna”, mai spune DAN SOVA.

De asemenea, reprezentantul PSD arata ca Ministerul Educatiei se preocupa de soarta celor care au intampinat un esec temporar la Bacalaureat. “In plus, am o mare satisfactie stiind ca Ministerul Educatiei Nationale trateaza tinerii nostri cu maxim respect si se preocupa si de soarta celor care au intampinat un esec temporar la BACALAUREAT. Se poate observa ca educatia a devenit o prioritate pentru Romania. Organizarea celei de-a treia sesiuni de BACALAUREAT si a meditatiilor institutionalizate inseamna ca elevii cu rezultate mai slabe nu vor fi abandonati, cum faceau reprezentantii regimului Basescu, ci vor fi sprijiniti si incurajati sa-si implineasca potentialul academic”, concluzioneaza Dan Sova.

Masurile anuntate de Ministerul Educatiei Nationale nu au adus nicio “imbunatatire” in ce priveste cifrele Bacalaureatului din acest an, a afirmat vicepresedintele PDL Raluca Turcan, conform unui comunicat remis presei. Potrivit acesteia, 60% dintre cei prezenti la BACALAUREAT reprezinta, de fapt, doar 40% din totalul absolventilor de liceu.

Citeste si: REZULTATE BACALAUREAT 2014: MEN a centralizat TOATE NOTELE inainte de constestatii. PROMOVABILITATEA este MAI MARE fata de 2013

Totodata, potrivit vicepresedintelui PDL, in aceasta sesiune ar fi trebuit sa fie aproximativ “300.000 de inscrisi, si nicidecum doar 140.000″.”Rezulta un absenteism urias si un procent de promovabilitate extrem de mic. Pe langa absenteism, daca punem in balanta rezultatele si numarul candidatilor de anul acesta, sunt rezultate proaste!”, a mai afirmat Turcan.

Potrivit datelor Ministerului Educatiei Nationale, 59,25 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat BACALAUREATUL in sesiunea iunie-iulie, inainte de rezolvarea contestatiilor.

Conform MEN, rezultatul este superior cu patru procente celui consemnat in aceeasi perioada a anului 2013, cand a fost de 54,4 la suta).