DAN SOVA RAMANE SUB CONTROL JUDICIAR in DOSARUL ”TURCENI-ROVINARI”

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis vineri sa mentina masura CONTROLULUI JUDICIAR fata de senatorul DAN SOVA, TRIMIS IN JUDECATA IN DOSARUL ”TURCENI-ROVINARI” alaturi de fostul premier VICTOR PONTA, relateaza Agerpres.

VICTOR PONTA si DAN SOVA s-au prezentat vineri la proces, insa au refuzat sa faca declaratii jurnalistilor, fostul premier subliniind ca nu mai este o persoana publica. In cadrul procesului, care nu a fost public, avocatii au ridicat mai multe exceptii, prin care au contestat competenta si legalitatea sesizarii ICCJ, modul in care procurorii au administrat probele in dosar, au efectuat actele de urmarire penala si au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA.

In privinta acestor exceptii, instanta se va pronunta la data de 16 noiembrie.

CITESTE SI:VICTOR PONTA, AUDIAT LA ICCJ IN DOSARUL TURCENI – ROVINARI: NU FAC DECLARATII CHIAR DACA STRIGATI LA MINE! UPDATE

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ”Sova si Asociatii”, Laurentiu Ciurel, la data faptelor avand calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Sursa foto: Agerpres