ARESTAREA lui DAN SOVA a primit aprobare din partea Comisiei Juridice. UPDATE

Senatorul PSD DAN SOVA s-a prezentat, marti dimineata, la COMISIA JURIDICA a Senatului pentru a-si studia dosarul. DAN SOVA nu este insotit de avocat. Social-democratul urmeaza sa fie audiat de catre senatorii juristi la ora 14,00. Comisia juridica va intocmi ulterior un raport consultativ pe care il va inainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a viitoarei sedinte de plen a Senatului.

UPDATE 15.00 Comisia Juridica din partea CAMEREI DEPUTATILOR a aprobat cererea DNA privind RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a senatorului DAN SOVA. In Comisie au fost 5 voturi pentru, 2 voturi impotriva si 3 abtineri. 

UPDATE 14:30 DAN SOVA a fost audiat de comisia juridica din Senat. El s-a prezentat la audieri impreuna cu avocatul sau, cu care a venit mai devreme sa-si consulte dosarul.

Senatorul juristi vor da in curand un vot asupra cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui DAN SOVA. Audierile au durat circa 10 minute, dupa care a plecat fara sa faca declaratii presei.

STIRE INITIALA

Dosarul care il vizeaza are sapte volume insumand aproximativ 3.000 de pagini. Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a lui DAN SOVA.

CITESTE SI: DOSARUL SOVA: VOTUL IN SENAT PENTRU CEREREA DE ARESTARE PREVENTIVA SE VA DA MIERCUREA VIITOARE

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, DAN SOVA a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul TRAFICARII INFLUENTEI sale reale pe care o avea pe langa MIHAI BALAN, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

In dosar a fost retinut MIHAI BALAN, director general al CET Govora, pentru ABUZ in SERVICIU in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub CONTROL JUDICIAR.

Sursa foto: