Dan Sova: Seful STS trebuie tras la raspundere in CSAT

Dan Sova, vicepresedinte al Partidului Social Democrat (PSD), sustine ca Marcel Opris, directorul Serviciilor de Telecomunicatii Speciale (STS), va trebui tras la raspundere in sedinta CSAT programata duminica, precizand ca demiterea acestuia nu poate fi realizata fara decizia presedintelui Traian Basescu, care “va prefera sa faca scut” in jurul lui Marcel Opris, noteaza Mediafax.

“Principala institutie responsabila de gestionarea accidentului aviatic din Apuseni este STS, singura care pana in prezent nu a platit deloc! In sedinta CSAT de astazi, seful STS, Marcel Opris, trebuie tras la raspundere de catre presedintele Traian Basescu pentru interventia deficitara a institutiei. Din pacate, domnul Opris nu poate fi demis fara decizia presedintelui. Iar din cate il stim pe Traian Basescu, acesta va prefera sa faca scut in jurul propriilor oameni decat sa apere interesele romanilor”, sustine vicepresedintele PSD intr-un comunicat remis presei.

Sova mai declara ca “vinovatia STS este multipla: nu a facut investitiile tehnice necesare pentru a preintampina astfel de tragedii, nu s-a implicat direct in localizarea avionului, a furnizat coordonate gresite si mult prea tarziu, a incercat sa paseze responsabilitatea si nu si-a asumat nimic”.

“Este vorba despre nepasare si incompetenta de la inceput si pana la sfarsit in cazul STS. De aceea, in sedinta CSAT de astazi, Marcel Opris trebuie demis!”, mai spune vicepresedintele PSD.

Citeste si: Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, va participa la sedinta CSAT 

Premierul Victor Ponta si seful STS, Marcel Opris, prezinta duminica, in sedinta CSAT, in contextul in care seful Guvernului a cerut demiterea directorului Serviciului, rapoartele institutiilor pe care le conduc privind cu modul in care s-a actionat in cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie.

Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, duminica, de la ora 16.00, in prima sedinta din 2014, pe ordinea de zi aflandu-se rapoartele Executivului si Serviciului de Telecomunicatii Speciale cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie, soldat cu doi morti.

Presedintele Traian Basescu a convocat sedinta la solicitarea a cinci membri ai Consiliului, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis aceasta cerere pentru a se discuta despre modul in care a actionat conducerea STS in cazul accidentului din Apuseni si despre demiterea directorului general al STS, Marcel Opris.

La sedinta CSAT  vor participa, in calitatea de invitati, si Marcel Opris, directorul STS, si ministrul Transporturilor Ramona Manescu, cei doi urmand sa isi expuna parerea despre cazul accidentului aviatic din Apuseni.

Ordinea de zi a sedintei CSAT, potrivit Administratiei Prezidentiale, cuprinde “Raportul privind gestionarea de catre autoritatile administratiei publice cu responsabilitati in domeniul situatiilor de urgenta, conform legislatiei in vigoare, a evenimentului de aviatie din 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP, prezentat de premier”.

Un al doilea punct pe ordinea de zi a sedintei CSAT se refera la “Raportul directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale privind activitatile desfasurate conform legilor, metodologiilor si procedurilor interinstitutionale existente in legatura cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale”.

Sursa foto: realitatea.net