DAN SOVA a demisionat de la Ministerul Transporturilor. PONTA l-a propus OFICIAL pe IOAN RUS – UPDATE

UPDATE ORA 19.15: PREMIERUL VICTOR PONTA il va propune pe IOAN RUS pentru postul de ministru al Transporturilor dupa demisia lui Dan Sova din aceasta funcţie. Anunţul a fost facut char de PONTA care a mai spus ca DAN SOVA va fi purtator de cuvant al PSD.

Dan Sova a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca demisioneaza din fruntea Ministerului Transporturilor. Potrivit unor surse politice, conducerea Ministerului Transporturilor va fi preluata de fostul ministru de Interne Ioan Rus.

Dan Sova a declarat ca l-a informat pe premierul Victor Ponta despre intentia sa de a demisiona si a adaugat ca in perioada pana la alegerile prezidentiale se va implica in campania electorala, urmand a se afla in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte a Romaniei.

“Vreau sa anunt in mod oficial  intentia de a demisiona, de a ma retrage din fruntea Ministerului Transporturilor, singurul motiv fiind aceea de a ma afla in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte a Romaniei. Aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arata Romania peste 10 ani, o sa fac tot ce-mi sta in putinta ca in acest 4 luni sa reusim sa aducem la Cotroceni un om tanar, un camarad, un om care intelege ce vor romanii, care a demonstrat ca are un proiect fudnamental diferit. Fac parte din generatia de tineri care au curajuls a se opuna pana la capat regimului Basescu. Cel mai important obiectiv politic este castigarea presedintiei pentru candidatul PSD. L-am informat pe premier ca nu pot sa ma aflu in fruntea unui minister foarte dificil si in avagarda unei batalii electorale”, a declarat Dan Sova, care a exclus ipotezele lansate de mass-media potrivit carora ar s-ar fi cerut demisia de mai multi lideri ai PSD din cauza incompetentei.

Citeste si: Vezi aici cine va fi noul ministru al Transporturilor, in locul lui Sova

“Singurul motiv pentru care plec este dorinta mea ferma de a participa la campania electorala. Veti vedea ca in perioada urmatoare rezultatele vor continua sa apara, am convingerea ca orice reprezentant va veni dupa mine va continua aceste. Nu plec pentru a prelua un alt portofoliu, singurul lucru care ma intereseaza este campania prezidentiala. N-as fi plecat de-aici pentru nimic in lume. Nu-mi doresc nicio alta functie ministeriala”, a adaugat Sova.

Surse din PSD au declarat pentru ”Gandul” ca fostul ministru de Interne din timpul guvernarii Nastase, Ioan Rus, va prelua portofoliul de la Ministerul Transporturilor. 

Demisia lui Sova era una previzibila, mai multe surse din PSD furnizand aceasta informatie. Sova urmeaza sa fie cooptat in echipa de campanie a prezidentiabilului Victor Ponta.

Ioan Rus a fost mai ministru in primul Guvern Ponta, dar si-a dat demisia dupa inceperea suspendarii presedintelui Traian Basescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un sustinator al lui Victor Ponta, el si grupul de la Cluj, ajutandu-l pe acesta sa preia presedintia partidului la Congresul din 2010, cand Ponta a candidat impotriva lui Mircea Geoana.

Dan Sova este si el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni inainte ca ultimul sa ajunga in fruntea Guvernului si sef in Kiseleff.