DAN SOVA SI-AR FI DAT DEMISIA DIN SENAT. SENATORUL DEZMINTE. UPDATE

DAN SOVA si-ar fi dat, marti, demisia din SENAT, inainte ca Biroul Permanent sa discute din nou cazul sau, au declarat surse citate de Realitatea TV, insa senatorul PSD a dezmintit categoric.

UPDATE 12:12:  “Nu am demisionat si nici nu intentionez sa demisionez”, a precizat DAN SOVA si pentru RomaniaTV.net.

Surse din PSD citate de gandul.info confirmasera ca senatorul DAN SOVA ar putea demisiona din Senat.

CITESTE SI: CAZUL SOVA, AMANAT din cauza SENATORILOR care si-au luat LIBER de Rusaliile Catolice

Cazul SOVA trebuia discutat, luni, de conducerea Senatului, insa el a fost amanat pentru astazi, presedintele CALIN POPESCU TARICEANU explicand ca senatorii si-au luat liber cu ocazia Rusaliilor catolice.

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului prin care a fost respinsa avizarea arestarii preventive a lui DAN SOVA a fost neconstitutionala, Biroul Permanent a decis ca se va reuni si va transmite o pozitie oficiala Comisiei Juridice, in acest caz-premiera pentru Parlamentul Romaniei, senatorii juristi fiind cei chemati sa analizeze situatia si sa decida daca votul in cazul cererii de avizare a arestarii preventive a lui DAN SOVA trebuie reluat sau nu.

 CITESTE SI: Motivarea CCR in cazul SOVA: DECIZIA trebuia luata de MAJORITATEA MEMBRILOR PREZENTI

Social-democratii sunt cei care au sustinut o reluare a votului, in timp ce a doua varianta ar fi o reinterpretare a hotararii Senatului dupa primul vot.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ca “drumul de urmat este probabil un nou vot”.

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD DAN SOVA a fost publicata, pe 11 mai, in Monitorul Oficial. 

Sursa foto www.voceatransilvaniei.ro