Dan Sova stie ce tema ar trebui abordata in DEZBATEREA ELECTORALA

Senatorul PSD DAN SOVA afirma ca prezidentiabilul ACL, KLAUS IOHANNIS, insista sa discute despre cota unica de impozitare deoarece este singurul impozit care nu a fost marit in perioada cand Vasile Blaga, Catalin Predoiu si Gheorghe Ialomitianu de la PDL erau ministri, cand de fapt ceea ce ar trebui cu adevarat dezbatut este TVA.

“Intreaga discutie este extrem de populista, deoarece nimeni din acest guvern nu a vorbit vreodata despre majorarea cotei unice. De asemenea, se incearca crearea unei diversiuni care sa distraga atentia romanilor de la ceea ce merita cu adevarat dezbatut: TVA. TVA este mult mai prezenta in viata romanilor, o vedem de fiecare data pe bonul de la cumparaturi.

Citeste si: IOHANNIS, LA BRAILA: DOMNUL PONTA NU VREA SA SE INTALNEASCA CU MINE. NU STIU DE CE

IOHANNIS nu doreste sa vorbeasca despre TVA pentru ca el este cel care in 2010 spunea ca o majorare a taxei cu 2-3 puncte procentuale ar fi fost acceptabila, la fel cum spunea ca se asteapta de la actualii sai colegi sa majoreze cota unica. De asemenea, finantistul lui IOHANNIS, fostul ministru Ialomitianu, era foarte indignat pe parlamentarii care au votat o lege pentru reducera TVA la alimente in 2011 si spunea ca reducerea TVA nu este un lucru bun”, a afirmat Dan Sova, intr-o declaratie de presa.

Totodata, senatorul PSD subliniaza ca atat timp cat la guvern va fi un prim-ministru sustinut de actuala majoritate parlamentara, cota unica va ramane 16%.

Citeste si: DAN SOVA FACE O COMPARATIE INCREDIBILA IN INCERCAREA DE A JUSTIFICA ALIANTA PSD-PRM VIA UNPR

“Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia romaneasca (…) Exista pericolul sa avem o abordare care nu ne satisface in privinta cotei unice, exista pericolul renuntarii la cota unica si revenire la impozitare progresiva, lucru care ar fi o eroare mare”, a afirmat IOHANNIS joi, intr-o conferinta de presa la Cluj.